USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Загрожує штраф: волинян закликають не палити суху траву та гілки

1 Березня 2024 15:10
Сезонні спалювання на присадибних ділянках та сільськогосподарських угіддях сухої трави, листя та гілок викликає загрозу пожеж в екосистемах, вогонь може перекинутись на житлові будинки, господарські будівлі тощо. У 2023 році від спалювання сухої рослинності отримала опіки одна людина, а в минулих роках були випадки загибелі людей похилого віку від таких дій.

Про це, як інформує пресслужба ДСНС, йшлося сьогодні на брифінгу за участі рятувальників, поліції, екоголів та лісівників у Волинській ОДА.

За порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 3060 до понад 6000 гривень.

Волинянам треба памʼятати, що безпечно запалений вогонь на полі знищує гумус, корисних комах, гнізда птахів та тварин, а дим підіймає в повітря небезпечні для людини отруйні елементи, які потім вдихають дорослі та діти і це шкодить їх здоровʼю.

Читати ще: Волинян застерігають не нищити первоцвітів. Що загрожує в разі порушення

Тільки минулого року на Волині ліквідовано 78 пожеж у екосистемах на площі близько 35 га, з яких 63 - пожежа сухої рослинності на площі понад 30 га, 3 пожежі торфовищ на площі близько 1 га та 12 пожеж лісу на площі 3,7 га.

Факти спалювання сухої трави фіксуються учасниками численних рейдів, минулого року до адміністративної відповідальності притягнуто 302 особи, а цього року вже притягнуто першого винуватця спалювання сухої трави у Луцькому районі.

Читати ще: У Луцькому районі пенсіонер спалив город сусідам

Рейдові перевірки у складі контролюючих органів триватимуть на Волині постійно, в тому числі протягом вихідних днів, для моніторингу ситуації з пожежами та виявлення паліїв застосовуються можливості безпілотних літальних апаратів.

Щоб запобігти таким випадкам, пожежам на торф’яниках та в лісових масивах рятувальники, поліцейські, екологи та працівники лісового господарства звертаються до громадян з проханням і вимогою припинити практику спалювання сухої рослинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 1 Березня 2024 18:28
Поки приїдуть на "місце злочину" то автомобілем більше забруднять повітря

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus