USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Запобігти, врятувати, допомогти: фоторепортаж з луцької пожежно-рятувальної частини №25

17 Вересня 2019 09:43
«Запобігти, врятувати, допомогти» – саме таке гасло розміщене на будівлі Державної пожежно-рятувальної частини №25 Луцька, яка є однією з найбільших у місті. Її можна впізнати за характерною каланчею, яку разом з іншими приміщеннями будували протягом двох років та відкрили у далекому 1953 році.

Проте не всі лучани знають, якою ж є пожежно-рятувальна частина на вулиці Грибоєдова зсередини. Тож у професійне свято працівників ДСНС України – День рятівника - Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило показати побут тих, хто рятує життя лучан та волинян, які опинилися у небезпеці.

Зараз на території частини можна побачити різноманітні снаряди та майданчик для занять пожежно-прикладним спортом. Тут підтримують форму не лише спортсмени, а й рятувальники, які 24 години 7 днів на тиждень готові до будь-якої небезпеки.
Також на території військової частини на Грибоєдова облаштували монумент покровителя усіх пожежників – Святого Флоріана. А ще тут встановили меморіальну дошку прогресивного керівника луцьких пожежників середини минулого століття Георгія Бродського, який був фундатором пожежно-прикладного спорту на Волині. На території розміщена й капличка, в якій рятувальники можуть залишитися наодинці зі своїми думками та помолитися.
У гаражі – червоні красені, які готові у цю ж секунду мчати на надзвичайну подію, про яку, звісно, рятувальників сповіщають диспетчери, які, своєю чергою, отримують повідомлення про НП з центрального управління. Рятувальники мають план на кожну будівлю у Луцьку, зокрема, схеми евакуації людей, розміщення води тощо. Але цю інформацію вони тримають у таємниці.
Деякі рятувальник живуть безпосередньо у пожежній частині в службових квартирах.

Зануритися в атмосферу, в якій щодня перебувають ті, хто рятує життя людей, пропонує читачам ІА Волинські Новини.

Фото: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Вересня 2019 10:36
Дай Бог їм і всім хто рятує життя,великого і міцного здоров'я,щоб вони всі мали багато вільного часу,щоб не ставалась біда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus