USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Запущена КНДР ракета пролетіла близько 1 тис. км і впала в економічній зоні Японії

29 Листопада 2017 07:20
Балістична ракета, запущена КНДР, після приблизно 50 хвилин польоту впала у виключній економічній зоні Японії, повідомляє японський телеканал Ен-Ейч-Кей з посиланням на оцінки міноборони Японії.

Телеканал також повідомляє, що ракета пролетіла над островом Хоккайдо і в підсумку звалилася в Тихий океан, пише Інтерфакс-Україна.

Ен-Ейч-Кей нагадує, що до цього моменту КНДР востаннє проводила ракетні випробування 15 вересня.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Сугу заявив, що уряд Японії у зв'язку з черговим пуском КНДР балістичної ракети має намір скликати Раду національної безпеки.

Він також повідомив журналістам, що японський уряд направить ноту протесту Пхеньяну у зв'язку із запуском.

"Для нашої країни, провокаційні дії КНДР, що повторюються, абсолютно неприйнятні, і ми рішуче протестуємо проти них. Ми також зажадали зміни політики КНДР. Уряд продовжить докладати всіх зусиль для збору та аналізу інформації", - сказав Й.Суга.

Глава міноборони Японії Іцунорі Онодера заявив журналістам, що ракета КНДР пролетіла близько 1000 км, збитків під час падіння в Японське море не зафіксовано.

Раніше Об'єднаний комітет начальників штабів збройних сил Південної Кореї повідомив про пуск КНДР балістичної ракети.

Американський телеканал "Фокс-ньюс" у свою чергу приводив слова неназваного високопоставленого представника Пентагону, який підтвердив факт пуску балістичної ракети. Втім, Тихоокеанське командування ВС США поки не знає, про який тип ракети йдеться, додав представник Пентагону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus