USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Записник волинського емігранта з Парагваю передали до фондів краєзнавчого музею

9 Червня 2023 07:43
Записник волинянина Федора Назарука, родина якого емігрувала у 1930-х роках до Парагваю, передала до колекції Волинського краєзнавчого музею завідувачка відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинська.

Бібліотекарка розповіла Суспільному, що записник ще у 2013 році їй перед презентацією своєї книги «Іларія. Ілюзія» віддав на зберігання автор та журналіст Ігор Чуб.

«Цей записник ліг в основу його книги. Ігор Чуб хворів на онкологію і наче відчував щось погане, перед смертю мені віддав цей щоденник», – розповіла Любов Фрадинська.

На сторінках записника, який тепер став музейним експонатом, занотовано спогади про налагодження українського громадського життя, революцію у Парагваї 1947 року і довге повернення додому на Волинь родини Назаруків.

Читати ще: Волиняни у Парагваї стали рисовими магнатами

Зі слів хранительки фондів обласного краєзнавчого музею Ольги Корецької, у музеї є комплекс фотодокументів та інших джерел про еміграцію українців у 30-х роках до Парагваю та Аргентини. Зокрема це документи, щоденники, записники та листи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus