USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Засновник «Волинської Голландії» розповів про становлення сімейного бізнесу

27 Травня 2018 19:21
Навесні декілька тисяч українців відвідало так звану «Волинську Голландію» — квіткове господарство «Лілі Лайн». Керівник господарства Олександр Подзізей став одним із найвпізнаваніших фермерів. Проте, квітковим бізнесом сім’я Подзізеїв займається вже майже півсторіччя. Про історію успіху фермерської родини повідомляє kurkul.com з посиланням на business.rayon.in.ua.

Займатися квітковим бізнесом мріяла ще мати Олександра Подзізея — Лідія Петрусенко-Касьянова. Проте, за часів СРСР про приватне підприємництво годі було й думати.

«За Союзу продаж квітів вважався нетрудовими доходами. Тоді ж було заборонено будувати теплиці, площа яких перевищувала 20 м². А у мене була теплиця у 21 м², то мала проблеми. Люди з райкому приходили, переміряли і вимагали прибрати цей зайвий метр», — згадує Лідія Петрусенко-Касьянова.

На власну справу волинянка зважилась у 55 років, коли вийшла на пенсію. Саме тоді на 5 га землі на Волині з'явилось унікальне на той час фермерське господарство «Касьянове», у якому вирощували декоративні рослини, активно здійснювали сортовипробування та акліматизація нових сортів лілій, гладіолусів, хризантем та тюльпанів.

Пізніше, сімейну справу підхопив син фермерки — Олександр Подзізей. В якийсь момент він вирішив започаткувати власну гілку бізнесу. Для цього взяв у користування ділянку занедбаних полів, за кілька років перетворивши її в оазис краси.

Як розповів голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук, спочатку Олександр Подзізей був категорично проти екскурсій по власному господарству. Проте цьогоріч все ж вирішив спробувати показати людям тюльпанові поля у час їх цвітіння. Результат перевищив усі сподівання — 10 тис. відвідувачів на день, квіткові поля господарства «Лілі Лайн» охрестили «Волинською Голландією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 27 Травня 2018 20:35
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus