USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник голови Волинської правозахисної групи погрожує судом прокурору області

29 Травня 2008 18:30
Як повідомляє репортер «Волинських новин», із заявою 29 травня виступив заступник голови Волинської правозахисної групи Микола Нікітюк під час прес-конференції «Обласна прокуратура тисне на суд. Права людини». Він заявив, що прокурор Волинської області Андрій Гіль чинить тиск на суд. Також Нікітюк вимагає спростувати два, на його думку недостовірних, факти, висловлені на його адресу паном Гілем у газеті «Волинь-нова».
«Прокуратура області тисне на суд в справі Воробей, Зерняка і Репецького, через те, що сьогодні потрібно нести комусь відповідальність. Воробей сидить уже більше року, а інших намагаються просто посадити. Сьогодні ставиться питання про те, що людей треба випустити і негайно. Про те, що йде тиск на суд, говорять вислови Генпрокурора в газеті «Волинь-нова» за 22 травня 2008 року. Суд не сказав останнє слово і ніхто не має права засуджувати людей. Ми розцінюємо заяву прокурора як прямий тиск на суд для того, щоб посадити», - заявив ЗМІ Нікітюк.
Також Нікітюк сказав, що в інтерв’ю газеті «Волинь-нова» пан Гіль особисто про нього подав дві, на його думку неправдиві, інформації, які правозахисник запропонував упродовж десяти днів спростувати. Перша інформація стосується того, що депутат міськради їздив до Одеси для того, щоб зустрітися з Воробей. В Одесу, зазначив пан Нікітюк, їздив не він і навіть не представник їхньої громадської організації.
Друге – інформацію прокурора області, що заяву про оскарження постанов прокуратури суд не прийняв як немотивовану, правозахисник називає недостовірною. Оскільки, за словами пана Нікітюка, суд її не прийняв тому, що депутат міськради не має права захищати інтереси суспільства і держави. Дві помилки, оприлюднені паном Гілем, депутат Нікітюк вимагає спростувати протягом десяти днів на шпальтах газети «Волинь-нова» на тій самій сторінці з фото, на якій було надруковано інтерв’ю.
«Якщо цього зроблено не буде, то після четвертого червня.я буду подавати до суду для того, щоб спростувати цю недостовірну інформацію, висказану прокурором області», - резюмував заступник голови Волинської правозахисної групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus