USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Затримали зрадника, який для зриву наступу ЗСУ хотів підірвати залізницю

19 Червня 2023 12:12
Служба безпеки України затримала ворожого агента, який для зриву контрнаступу ЗСУ хотів підірвати залізницю у прифронтових районах Дніпропетровської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зрадником виявився працівник місцевої станції Укрзалізниці. На початку цього року чоловіка завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

Агент РФ збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення та місця розвантаження іноземної військової техніки ЗСУ, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ. Крім того, він фіксував координати залізничних станцій і мостів, через які йде передислокація важкого озброєння і боєприпасів Сил оборони.

Для виконання завдань агресора агент ГРУ РФ детально знімав об’єкти на камеру мобільного телефону під час робочих виїздів потягом.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення повітряних ударів по регіону. Також російські загарбники розглядали «варіант диверсії» на об’єктах Укрзалізниці за участі завербованого агента. Таким чином росіяни планували зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії та затримали. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта було виявлено гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велику кількість набоїв до стрілецької зброї та димові шашки.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus