USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський закликав Дубінського вийти зі «Слуги народу», – ЗМІ

25 Січня 2021 22:57
Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції «Слуга народу» просив депутата Олександра Дубінського вийти з фракції, але той відмовився.

Про це LIGA.net повідомили три джерела у СН.

Зеленський, реагуючи на скандал з американськими санкціями проти Дубінського, сказав, що вважає кращим рішенням вихід депутата із фракції Слуга народу, тому що його перебування там «тільки шкодить».

Дубінський відповів на це відмовою, тому що вважає себе невинним у втручанні в президентські вибори в США. Він вкотре повторив свою тезу про те, що Вашингтон прийняв рішення про санкції на підставі «кляузи» Центру протидії корупції та особисто Віталія Шабуніна.

Президент, за словами співрозмовника, сказав, що Дубінський «не розуміє, наскільки все серйозно». «Це ураган, і Дубінський у нього вже потрапив», – зазначило джерело.

Зеленський до цього часу вже залишив засідання СН, а депутати обговорюють питання Дубінського, сказав співрозмовник у фракції.

ДОПОВНЕНО о 21:34. Глава фракції Давид Арахамія запропонував депутатам до завтра проголосувати за трьома варіантами рішення щодо питання Дубінського:

– нічого не робити;

– виключити з фракції;

– зняти з посади заступника голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Глава партії СН Олександр Корнієнко назвав це «опитуванням». За його словами, перший варіант – писати листи в іноземні організації на підтримку Дубінського. Два інші він підтвердив. «День-два будемо вивчати питання, а потім знову будемо приймати рішення», – сказав він.

«Я б не сказав, що були підвищені тони. Так, були емоційні дискусії. Іноді – з боку Дубінського, іноді – з боку президента. Пропозиція залишити фракцію звучала», – додав Корнієнко.

Восени 2019-го Bihus.info опублікували розслідування про Дубінського, в якому повідомляється, що його сім’я володіє 17 автомобілями і 24 квартирами. Дубінський тоді пояснив, що все це майно належить його родині ще з кінця 1990-х.

11 січня 2021 року США ввели санкції проти Дубінського і медіаресурсів депутата Андрія Деркача як частини, пов’язаної з РФ мережі впливу. Деркача прямо назвали «російським агентом». Дубінського звинуватили в участі в скоординованому поширенні сфальсифікованих і необґрунтованих звинувачень проти на той момент кандидата в президенти Джо Байдена. Дубінський заявив у відповідь, що США користуються «брехливими доносами» ЦПК.

Радник глави ОП Михайло Подоляк спочатку заявив, що Зеленський і його офіс не коментуватимуть санкції проти Дубінського. Проте 13 січня глава Офісу президента Андрій Єрмак сказав, що ОП зробить усе, щоб притягнути до відповідальності осіб, які втручалися у вибори в США.

19 січня ОГП відкрив проти Дубінського дві кримінальні справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
sirav89249 Показати IP 26 Січня 2021 00:05
Хай ЗЕ скаже йому: "Вийди звідси, розбійник!"
Олександр Показати IP 26 Січня 2021 09:38
Пора зеленському вийти з президента
так таки так! до Олександр Показати IP 26 Січня 2021 14:23
разом з усією командою та монобільшістю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus