USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Земля для учасників АТО на Волині: третині заяв - відмова

13 Серпня 2015 14:47
Понад півтори тисячі відмов на надання земельних ділянок учасникам АТО та членам родин загиблих надійшло на Волині через брак вільних ділянок у містах.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії Головного управління Держгеокадастру в області 13 серпня у Луцьку.

Найголовніше завдання наразі, зі слів начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василя Василенка - забезпечення земельними ділянками учасників АТО. На Волині від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців за станом на 1 липня надійшло 4548 заяв, з них до Головного управління Держземагентства в області надійшло 778 заяв. Прийнято 2264 рішення (наказів) про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою на загальну площу 880,2 гектара, в тому числі 752 накази Головного управління на площу 623,2 гектара.

Органами місцевого самоврядування прийнято 373 рішення - у Луцькому районі, 170 - у Турійському, 145 - у Володимир-Волинському , 124 - у місті Ковелі. Найбільша різниця - в Луцькому районі (290). Серед причин цієї різниці – випадки, коли прийняті дозволи, але не укладені договори з проектними організаціями або земельні ділянки перебувають в стадії оформлення документації .

У власність учасникам АТО та членам родин загиблих передали 945 земельних ділянок (41,7% від прийнятих рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою). Різниця між кількістю дозволів та наданих земельних ділянок становить 1319.

Василь Василенко звернув увагу на недостатню роботу відділів Держземагентства в Ківерцівському та Турійському районах. Низький відсоток укладених договорів на розроблення проекту землеустрою - 39 % у Луцькому районі.

Відмовлено 1550 заявам – основною причиною є відсутність вільних земельних ділянок у містах обласного значення (1180 відмов). Цифру вважають некритичною, адже часто на звернення лучан земельні ділянки надають на території районів.

До слова, як сьогодні повідомили у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, в Україні спростять процедуру виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції і членам сімей загиблих воїнів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини вже писало про бюрократичні «муки» волинських бійців, які не можуть отримати обіцяних грошей та земельних ділянок. Зокрема, волинянин Дмитро Шетела після демобілізації він так і не отримав ні «дембельських» грошей, нічого не виплатили йому й за поранення. Земельну ділянку, на отримання якої написав заяву, теж поки не отримав.

Нині запроваджується практика залучення військовослужбовців до процесу розподілу та виділення земель.

Зокрема, у Київській області прийом учасників АТО ведеться спільно землевпорядниками та представником батальйону «Київська Русь». Для забезпечення прозорості цього процесу землевпорядна служба Київщини та Координаційна рада учасників АТО при Київській облдержадміністрації сформували спільну робочу групу, яка визначатиме де, кому і скільки виділяти земельних ділянок На рівні районів будуть створені спільні офіси, до яких зможуть звертатися військові з питань отримання земельних ділянок.

Ця практика розширюється і на інші регіони.

Безпосередньо у власність учасникам АТО в Україні уже передано 6 865 земельних ділянок загальною площею 3 807,85 гектара. Найбільше у Львівській – 1332 ділянки (154,75 гектара), Волинській – 1099 ділянок (607,97 гектара), Вінницькій – 730 (294,68 гектара), Чернігівській – 581 (347,46 гектара) областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 13 Серпня 2015 16:13
Це вже доходить до повної дурні ,де їм набратися стільки землі, а беруть усі кому не лень.І будуть продавати- положено.Скоро всю орну землю роздадуть, не буде де жити і урожай2 вирощувати.Щоб ви добре придумали,треба ж дивитися чи вона потрібна ця земля їм.Можливо вона у них є, а їм ще давай.Дивіться на умови проживання людей, а не учасник АТО і йому всі пільги.
ник до Анонім Показати IP 14 Січня 2018 17:55
ск*тиняка анонимна...и так видно що при влади ты ск*тина
Солдат АТО Показати IP 13 Серпня 2015 17:46
Дли на УБД. А видають родичам сільскій раді.
Андрій Показати IP 14 Серпня 2015 10:37
А я б зробив так. Хто взяв земельну ділянку і два роки не будується, то цю ділянку конфісковувати. А хто взяв ділянку і відразу або потім продає, то теж конфісковувати і ще плюс штраф розміром в 10 тисяч у.од. Щоб не були сильно мудрі. Я говорю не про учасників АТО, а вцілому.
ник до Андрій Показати IP 14 Січня 2018 17:58
андрий а я бы зробив по другому..призвав бы тебе а бо твоих дитей и в ато....а потимподивився яким би ти мудрим став..сепарюга
Ківерчанка Показати IP 14 Серпня 2015 13:42
Менше б "під цей шумок" роздавали землі людям, які близько не були в зоні АТО і ніякого відношення до АТО не мають, а ділянки біля Луцька отримали в першу чергу як учасники (особисто знаю такого), то можливо вистачило б всім справжнім учасникам АТО
інженер Показати IP 18 Серпня 2015 17:55
Треба виділяти всім учасникам АТО. Звичайно ті що "шустріші" то побрали ділянки де вотка землі 1000 у.о., а ті що не дуже то як завжди в неперспективних районах сільської ради. Корупція була і буде. Людина воювала - заслужила, а то вже її справа що з ділянкою робити. Але питання виникає тільки одне, що будуть далі роздавати якщо війна затянеться а земля то кінчиться. От тоді будуть розкуркулювати, паї забирати, або ліміти встановлювати... Реформи впроваджують але не думають на переспективу.
ник.. Показати IP 14 Січня 2018 18:07
яки ви мудрі сидячи в теплій хаті..вам шкода землі..вам плювать на украину...ві ніколи не підете іі захіщати..ви сидите на взятках..вам плювать на людей....та у вас тіеі землі по десять участків..вам украіна по стікі по скікі і путін...погані ви діти поганих батькив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus