USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Жнива на Волині – пожежонебезпечні?

7 Липня 2009 11:25
З метою запобігання виникнення пожеж ще до початку жнивної кампанії головним управлінням МНС України у Волинській області проводяться перевірки місць збирання, переробки та зберігання майбутнього врожаю. Про це 7 липня інформують «Волинські Новини».
 
Розпочато збір зернових. Для цього використовується уся наявна техніка, комбайни найрізноманітніших марок. Та, аби не втратити все в один час, волинські еменесники проводять перевірки місць збирання, переробки та зберігання майбутнього врожаю.
 
Серед основних порушень, за повідомленням центр пропаганди ГУ МНС України в Волинській області, – несправність блискавкозахисту і електрообладнання будівель, відсутність протипожежного водопостачання і первинних засобів пожежогасіння, а також непроведення обробки вогнезахисною сумішшю дерев’яних конструкцій споруд.
 
Вагоме місце у забезпеченні пожежної безпеки на селі відіграє наявність боєздатних підрозділів місцевої пожежної охорони. На даний момент 110 місцевих пожежних команд  переведено на утримання за рахунок місцевого  бюджету, що відразу дає позитивні результати в їхній роботі. Найкраще ця робота організована в Ратнівському, Любомльському, Ковельському, Володимир-Волинському районах, де практично всі автомобілі місцевої пожежної охорони передані на баланс сільських рад. На жаль, не достатньо виконуються вимоги розпоряджень головами Луцької та Горохівської райдержадміністрацій, де робота в цьому напрямку проводиться досить повільно.
 
Значну роль у недопущенні пожеж відіграє знання та дотримання керівниками сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств елементарних заходів пожежної безпеки під час  збирання врожаю. Перед дозріванням колосових хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових та торфяних масивів, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені та оборані. Хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більш ніж 50 гектарів. Між ділянками необхідно робити прокоси. Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 гектарів, із якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор із плугом на випадок пожежі. Забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків  та розведення багать.
 
Неухильне дотримання протипожежних заходів допоможе хліборобам області зібрати весь вирощений врожай вчасно та без втрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus