USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.27 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Жителька Одеси навела «Шахеди» на місто: СБУ затримала підприємицю

28 Листопада 2023 14:26
Служба безпеки України затримала жительку Одеси, яка скорегувала удари російських безпілотників по Одесі.

Про це повідомляють пресслужба Служби безпеки України та пресслужба Одеської обласної прокуратури.

СБУ повідомляє, що затримала третю учасницю агентурної мережі – місцеву підприємицю. Перших двох затримали в серпні.

Російська розвідка завербувала її у червні цього року. У поле зору окупантів вона потрапила через активність в проросійському Telegram-каналі.

Жінка надала російському ГРУ десятки геолокацій, де, на її думку, базувалися підрозділи ЗСУ.

Прокуратура уточнює, що йдеться про позиції ЗСУ в Одесі та Чорноморську.

Читати ще: Загинули бабуся та внук: затримали зрадника, який навів «Іскандер» на будинки у Харкові

СБУ повідомляє, що за її координатами окупанти завдавали прицільних повітряних ударів насамперед із застосуванням дронів-камікадзе «Шахед». На фюзеляжах ворожих БПЛА загарбники робили написи «від імені» прокремлівського Telegram-каналу, який воєнна розвідка Росії використовує для вербування та співпраці з агентами.

За інформацією СБУ, жінка через анонімний чат у популярному месенджері підтримувала комунікацію з координатором агентурної мережі – кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського гру Григорієм Івановим.

Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму «куратору» про наслідки влучень. Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів Одеси, які викликали «зацікавленість» у воєнної розвідки Росії.

Прокуратура додає, що у «зоні особливої уваги» ворога була у тому числі інформація про розташування особового складу підрозділів морської піхоти в окремих адмінбудівлях на Одещині.

Співробітники СБУ затримали її у власному помешканні. Їй повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus