USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Житлові будинки, садочок, медзаклад, спорткомплекс: наслідки ранкового ракетного удару по Україні

15 Серпня 2023 09:34
Вранці 15 серпня ворог завдав чергового ракетного удару по Україні, внаслідок якого є руйнування та загиблі.

Зокрема у Львові росіяни влучили у житлові будинки. Про це повідомили голова Львівської ОВА Максим Козицький, мер Львова Андрій Садовий, пише УП.

У місті є влучання в житлові будинки, на верхніх поверхах виникла пожежа. Також ракета прилетіла у двір дитячого садка. Загалом пошкоджено більш як сто помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Чотири людини отримують медичну допомогу, загрози їхнім життям немає.
Голова Львівської ОВА Максим Козицький зазначив, що, крім Львова, є пошкоджені будинки у Ставчанах і Суховолі.

Читати ще: Сім’ям загиблих на шведському заводі SKF виплатять по 200 тисяч, – мер Поліщук

«У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Їм надають всю необхідну медичну допомогу. Інформації про загиблих наразі не надходило», – написав він.
Також Козицький повідомив, що невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова, їх загасили.

В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі.

Унаслідок ворожої атаки є пошкодження транспортних засобів.

Крім того, у Ставчанах пошкоджені 10 будинків, наразі відомо про людей, які зазнали легких травм.

Є пошкоджені будинки і в Суховолі.
Перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив про вибухи і роботу ППО в області.

У Дніпрі росіяни влучили у підприємство, виникла пожежа, постраждали люди. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

«Російські терористи вчинили черговий злочин. О 4.20 по одному з підприємств Дніпра. Спалахнула пожежа», – написав він.

Лисак повідомив, що внаслідок удару по підприємству поранено двох людей. 59-річна жінка отримала легкі ушкодження й лікуватиметься вдома. 70-річного чоловіка госпіталізували. Він у стані середньої тяжкості.

Пожежа загалом охопила понад 800 м кв. Її локалізували.

Також окупанти поцілили у важливий спортивний об'єкт для Дніпра. Там приймали всеукраїнські змагання та тренувалися діти.
Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що у Смілі ракета вразила територію приватного підприємства. Ще одна поцілила по території медзакладу. На щастя, минулось без потерпілих. Він додав, що загарбники пошкодили мережі водо- і теплопостачання, тож наразі частина Сміли без води. На місці працюють правоохоронні та комунальні служби.

Уночі також працювала ППО на Івано-Франківщині, повідомили в ОВА. Уламки ракети потрапили на приватне подвір’я, пошкоджено господарські будівлі та житловий будинок. Обійшлося без постраждалих.
Нагадаємо, у Луцьку внаслідок ранкового удару по промисловому підприємству загинуло троє людей.

За інформацією Генштабу, загалом було зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів: чотири крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка); 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс,

Олєнєгорськ); чотири крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

У результаті протиповітряного бою сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищили 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

Крім того, було зафіксовано вісім пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus