USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зять Єльцина, який привів Путіна до влади, пішов з посади його радника, – ЗМІ

31 Травня 2022 07:19
Зять колишнього російського лідера Бориса Єльцина Валентин Юмашев, який свого часу допоміг Путіну прийти до влади в РФ, залишив посаду радника у Кремлі.

Як передає Укрінформ, про це Reuters повідомили два джерела, наближені до Юмашева.

«Юмашев обіймав неоплачувану посаду радника з обмеженим впливом на прийняття рішень Путіним, але його звільнення усуває всередині путінської адміністрації один з останніх зв’язків з правлінням Єльцина, періодом ліберальних реформ і відкритості Росії до Заходу», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили джерела, одним з яких є перша заступниця виконавчого директора фонду «Президентський центр Бориса Єльцина» Людмила Телен, де зять Єльцина обіймає посаду члена опікунської ради, звільнення відбулося за ініціативи Юмашева ще у квітні. Друге джерело підтвердило цю інформацію на умовах анонімності.

За часів Єльцина, який був президентом Росії з 1991 по 1999 роки, Юмашев був радником Кремля, а згодом – главою кремлівської адміністрації. Він одружений з дочкою Єльцина Тетяною. На момент, коли Путін прийшов на роботу в кремль у 1997 році, Юмашев керував президентською адміністрацією.

Як повідомляли, наприкінці березня стало відомо про те, що спеціальний представник президента РФ Володимира Путіна зі зв’язків із міжнародними організаціями Анатолій Чубайс пішов із посади та залишив територію Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus