USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зникло світло»: що робити лучанам, якщо у «Волиньобленерго» мовчать

13 Серпня 2019 13:45
Обурені лучани поскаржилися до Луцької міської ради щодо неможливості додзвонитися ні в кол-центр, ні на саме підприємство «Волиньобленерго», аби з’ясувати причину відсутності енергопостачання.

Про це стало відомо сьогодні, 13 серпня, під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Зокрема, директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як розповіла, що 138 дзвінків, що надійшли протягом останніх двох тижнів на лінію оперативного реагування «15-80», стосувалися відсутності електроенергії у житлових будинках та квартира.

«8 серпня внаслідок аварійної ситуації, що виникла на підстанції «Луцьк-102», частина міста впродовж кількох годин залишилась без напруги. У тому числі й Дубнівська насосна станція, в результаті чого припинили й водопостачання. Хотілося б звернути увагу на правомірні нарікання мешканців щодо неможливості додзвонитися ні в «кол-центр», ні до «Волиньобленерго», аби дізнатися про причину відсутності електропостачання», - зазначила посадовиця.

Заслухавши інформацію, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад звернувся до директора луцької філії ПрАТ «Волиньобленерго» Романа Рожила, аби підприємство інформувало населення про тимчасові відключення електроенергії за день чи два:

«Зараз літо, тож багато людей у відпустках. Не хотілося б, аби за їхньої відсутності, до прикладу, у холодильниках зіпсувалися продукти харчування, чи згоріла техніка», - зазначив посадовець.

На це Роман Рожило відповів, що у «Волиньобленерго» не завжди є можливість заздалегідь попередити населенні про відключення електроенергії:

«Часто відключення відбуваються «година в годину», утім, на короткі терміни часу», - наголосив очільник луцької філії «Волиньобленерго».

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що, перед тим, як відключати електроенергію, варто хоча б зателефонувати на лінію оперативного реагування Луцької міської ради «15-80», якщо нема змоги самим розповсюдити інформацію серед населення:

«Перед тим, як плануєте відключати світло, або ж при аварійному відключенні, інформуйте нашу службу оперативного реагування «15-80». Бо й справді, дуже багато людей до нас звертаються, скаржаться на те, що в них немає жодної інформації про відключення світла або ж відновлення електропостачання, а зв’язатися з кол-центром часто не є можливим. Тому ви інформуйте нас, а ми вже, своєю чергою, людей», - звернувся посадовець до луцького «енергетика».

Своєю чергою, останній повідомив, що уся інформація надходить до «Волиньобленерго» лише через кол-центр, як і від підприємства - також через кол-центр:

«У нас є багатоканальний цілодобовий телефон 0 800 21 01 31. Я перевіряв, на цей номер можна додзвонитися за хвилини дві-три. Звісно, не завжди відразу. А ось завчасно інформувати про відключення не завжди виходить, бо при аварійній ситуації диспетчер зайнятий переключенням. Однак, він у мережі інтернет надає усю необхідну інформацію кол-центру, а там вже, своєю чергою, інформують населення. Наш кол-центр знаходиться на вулиці Єршова», - відповів Роман Рожило.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що через аварійну ситуацію 8 серпня об 11:55 відбулося знеструмлення частини Луцька. Причина - обрив проводу на повітряній лінії 110 кВ від підстанції «Луцьк Північна» 330 кВ Волинських магістральних мереж до підстанції 110 кВ «Луцьк-102» ПрАТ «Волиньобленерго». Внаслідок обриву виникло задимлення секцій шин 10 кВ на підстанції «Луцьк-102». Наслідки загорання на одній з електропідстанцій у Луцьку ще й досі ліквідовують. Зокрема, зі слів директора луцької філії ПрАТ «Волиньобленерго» Романа Рожила, ситуація на другій підстанції – надзвичайно складна, адже вигоріли масляні вимикачі. Також через задимлення та сажу на всіх підстанціях пошкоджена ізоляція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2019 14:18
Невже така фірма як волиньобленерго не може вдосконалити свій колцентр? Все ж просто як 2 пальці... "Щоб дізнатися інформацію про текучі відключення натисніть 1, щоб дізнатися про планові натисніть 2, щоб ще щось - 3" і так далі. Це ж монополіст! Наскільки абсурдним все стає...
127 Показати IP 13 Серпня 2019 14:22
Реформаторы ! Лет пять назад набираешь электросети и тут же диспетчер поднимает трубку и в случае необходимости высылает аварийную бригаду. Сейчас слушаешь робота который перечисляет все услуги предприятия, повторяет их а в конце "На жаль всі оперетори зайняті...". И в чем смысл новации ?
apis Показати IP 13 Серпня 2019 14:24
Пора привыкать.Кто говорил,что на пути в Европу будет легко...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus