USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ЗСУ збили один із найдорожчих російських безпілотників

2 Квітня 2024 13:40
Українські сили протиповітряної оборони 1 квітня збили над акваторією Чорного моря російський дрон «Форпост» вартістю близько $7 млн. Він є одним з найдорожчих безпілотників ворога.

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає Главком.

За словами речника, росіяни вкотре намагалися завдавати ударів по українських об’єктах інфраструктури. Зокрема, вони застосовували ракети Х-59.

«Але це ще не все. Повітряні сили відпрацювали досить хорошу ціль. Такі цілі у нас бувають не часто, але нам таки вдалося вразити один з найдорожчих ударних безпілотників типу «Форпост», – зазначив спікер.

Читати ще: ГУР атакувало завод зі збірки «Шахедів» у Росії за 1000 км від України, – ЗМІ

За словами військового, вартість такого дрона становить близько $7 млн. Ціль знищила одеська зенітна ракетна бригада над Чорним морем.

Євлаш уточнив, що безпілотник може нести різне бойове навантаження і протягом тривалого часу виконувати бойові завдання вздовж лінії зіткнення.

Дрон є аналогом Bayraktar, оскільки він досить великий, може вести розвідку та нести дві ракети або інше озброєння для знищення наземних цілей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus