USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Наскільки реальні дострокові парламентські вибори в Україні

14 Квітня 2016 12:23
Петро Порошенко намагався легко поставити свою людину замість Арсенія Яценюка, відлаштувавши "ручний Кабмін". Але сприйняття Володимира Гройсмана, якого вже таки обрали прем'єром, як молодшого партнера, якого він фактично перевіз в Київ після революції, затьмарило один факт: Гройсман теж має перспективні політичні плани на себе, і аж ніяк не пов’язує їх із Президентом, - інформує канал 24.

Усі отримані посади, вважає належними. Тому питання, хто із них правий, стало ґрунтовним конфліктом, який може закінчитись достроковими парламентськими виборами.

Чому мовчать перші особи і що це означає?

І відповідь дуже проста: доки вони мовчать, реальних остаточних домовленостей немає. Важливий меседж для населення, яке перебуває у фрустрації та нерозумінні ситуації через постійні кидки, зміни позицій та заяви виходу і повернення, що стали нормальним явищем на один вечір. Те що в Білорусі та Казахстані може відбутись за 10 років, в Україні зазвичай переживають за добу.

Тому важливо звернути увагу на те, що не слід серйозно сприймати зливи, інсайди та неназвані джерела. Це все медійні маніпуляції. Заяви Луценка, щодо того, що прем'єром оберуть Гройсмана, а його таки обрали — суперечать заявам Авакова, який стверджував, що "Народний фронт" може покинути Кабмін. Якщо досягнуть рішення по Кабміну, його оголосить Президент та кандидат в Прем’єри персонально. Адже це подія, телевізійна картинка та рейтинг. А за рейтингом вони ганяються. Тому вирішальні заяви роблять від першої особи, а не скріншотами переписки у вайбер.

Що призвело до поглиблення політичної кризи?

Політики демонструють небажання поступатись власними інтересами, будь то політичні перспективи чи фінансові потоки, посади чи квоти, заради спільного державного блага. І це при тому, що на сході війна, окупація Криму, на Північному Заході мафіозні банди виривають надра і вивозять контрабандою закордон. Але власні інтереси 7-ки, 20-ки, 450-ки всерівно вище інтересів 45-ти мільйонної держави!

"Прозорий уряд" перетворився у договорняк, де просто закривають різні "хотєлкі", намагаючись вийти до спільного знаменника. На посади пропонували людей, не те, щоб без досвіду роботи, а практично далеких від галузей їх потенційних міністерств. На посаду прем'єр-міністра усіх, хто потрапляв банковій під руку: Кубів, Клімкін, охоронець із третього поверху.

Наскільки можливі дострокові парламентські вибори?

Погрози Порошенка розігнати Парламент уже в середу/четвер з першого погляду були схожі на блеф, яким Президент намагався збити пил амбіційності його молодших партнерів: Гройсмана та Яценюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОМАНДА ПОРОШЕНКА: СОРАТНИКИ ЧИ ПОПУТНИКИ?

Вони не мають рейтингових політичних проектів, але обидва мають дещо завищені, на думку Порошенка, політичні амбіції. Обидва політики перспективні, але фактично не прохідні в Парламент у разі дострокових виборів. В той же час Президент у рукаві має двох джокерів: сателіта по сходу — Наш край та реформаторський проект Михайла Саакашвілі. Які можуть здобути непогані рейтинги.

Зрозуміло, що Президент буде намагатись провести вибори максимально швидко! Можливо, навіть до Дня Конституції. Тобто кінець червня.

Шанси на позачергові вибори зростають із кожною годиною, кожною політичною маніпуляцією, із кожним торгом за власні інтереси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 14 Квітня 2016 12:30
От вам обличчя нової влади, думають тільки за себе, а на народ начхати, нехай виживають хто як може, "даже обідно стало за яника". Будемо тепер жити від виборів до виборів - бо для народу грошей немає?
я до 123 Показати IP 14 Квітня 2016 15:24
100%
радикал Показати IP 15 Квітня 2016 07:59
Його хватить на пів року. Це не та людина яка може підкорити Хамів олігархів. А зняти його буде тяжче чим єропейця Яценюка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus