USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Конфлікт на дачному масиві в Луцьку: причетний чиновник

5 Листопада 2014 19:00
На садівничому масиві «Коршів» відбувся конфлікт, внаслідок чого утворилося два об’єднання садоводів. З цього приводу голова одного з них стверджує про зловживання високопосадовця своїм службовим становищем.

З відповідною скаргою голова садівничого товариства «Коршів» Галина Бойчук звернулася до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика під час особистого прийму громадян 3 листопада.

«У нашому садівничому масиві «Коршів» заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської ОДА Володимир Бондарук має дві ділянки по 0.06 гектара. Так, впродовж восьми років він не сплачує податок на землю і боргує 2 тисячі гривень. Пенсіонерам довелося зі своїх кишень викласти цю суму, аби покрити борги садівничого товариства перед державою. Окрім того, він бив себе в груди, що є працівником облдержадміністрації, а в 2012-му році він вийшов із товариства, разом із ним ще 12 людей із 136 й створили своє об’єднання «Коршів 2». Втім, це теж дивна ситуація, бо він назначив себе головою, ніби зареєструвалися, але ж усі документи в нас. Також він тиснув на мене через прокуратуру – писав скаргу, що, нібито, я розпродую землі. Але жодний факт не підтвердився. Я це об’єднання очолюю з 2001-го року і скарг від людей на мою роботу немає», - розповідає про проблему Галина Бойчук.

З цього приводу губернатор зауважив, що Бондарук посадовець лише з 8 ранку і до 17.30, а далі він приватна особа.

На це голова товариства відповіла, що чиновник приїжджав на присадибну ділянку і об 11-й годині і в 15-й годині, що є, по-суті, його робочим часом.

Також Галина Бойчук повідомила, що вже з цього приводу зверталася до колишнього голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта у квітні 2014-го року, але відповідь не отримали й досі.

«Якщо Ви представите мені докази, що він в робочий час був не на робочому місці – то я прийму рішення», - наголосив Володимир Гунчик.

Цю ж ситуацію заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської ОДА Володимир Бондарук бачить під іншим кутом.

«Цей конфлікт уже тягнеться роками і при кожному новому голові ОДА ця пані приходить на мене скаржитися. Вона стала на масиві таким собі хазяїном: кого хотіла – виганяла з кооперативу, навіть у того, в кого земельні ділянки були приватизовані – судилася з ними. Мене це не влаштовувало, що загальні гроші вона витрачає на суди. Тому я два роки не платив усю суму членського внеску, а лише гроші, які необхідні для погашення податку на землю. З’явилися ще люди, які були обурені її діяльністю й ми від’єдналися, створивши свій кооператив «Коршів 2», у який увійшло більше 60 чоловік.

Потім ми підготували скаргу в прокуратуру, що Галина Бойчук вчиняла неправомірні дії. Усе детально розписали на 6 сторінках з фактами й додали до кожного такого інциденту додаток з роз’ясненнями. Втім, тоді мені прокурор Гіль сказав, що порушення сягають не більше шести тисяч гривень і справа не варта розгляду. По тому, ця жінка подала на мене в суд на відшкодування моральної шкоди. Буцімто через мене у неї зіпсувалося здоров’я. Під час судового засідання вона говорила що із серцем почалися проблеми, а меддовідки давала про грип», - коментує Інформаційному агентству Волинські Новини Володимир Бондарук.

Як йдеться у зверненні до прокуратури: «Галина Бойчук самовільно вилучала приватизовані земельні ділянки. Також 26 приватизованих ділянок Бойчук Г.О. самовільно подала протягом 2007 – 2009 років на приватизацію іншим громадянам, при цьому не попередила власників про вилучення цих ділянок. Окрім того, Бойчук Г.О. у 2007 році, при проведенні приватизації 30-ти земельних ділянок, привласнила частину коштів. Зокрема, у той час приватизація однієї земельної ділянки коштувала в межах 132 – 150 гривень, а Бойчук Г.О. зібрала з кожного по 250 гривень, повернула частково різницю у сумі 25 гривень лише Воробчуку М.‎В.

Ці дані є в Луцькій районній прокуратурі ще з 2009 року. За зазначені дії Бойчук Г.О. не понесла жодного покарання. У своїй протиправній діяльності Бойчук Г.О. штучно створювала боржників шляхом відмови приймати сплату щорічних членських внесків від власників і користувачів земельних ділянок під різними надуманими причинами з метою їх вилучення відповідно до пункту 12 розділу «Організація садівничого товариства».

Згідно із зазначеною схемою без усякого попередження земельні ділянки членів товариства Левковського Д.К., Белогур З.К., Жникіної Г.І., Конюх М.П. були передані іншим особам».
Окрім того, чиновник запевняє, що під час жодного конфлікту не представляв себе як держслужбовець, а лише як приватна особа.

Щодо своєї присутності в робочий час на дачному масиві, то це було під час відпустки.

Також додає, що підтвердженням того, що скаржниця часто поводить себе нечесно й неетично з членами кооперативу є ще один факт – скарга в міліцію від члена кооперативу.

«Я приїхала з сім’єю на дачу працювати і ніде й ні з ким у розмови та конфлікти не вступала. Так, голова товариства Бойчук сперечалася з Бондаруком і різко переключилася на мене, кричучи на весь масив у грубій формі з безпідставними звинуваченнями в присутності моєї малолітньої внучки, якій буде 5 років. Прошу дуже захистити мене від подібних випадків.
У зв’язку з її зверненням до губернатора, після відповідних службових перевірок, Галині Бойчук надішлють відповідь щодо її справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
постанова Показати IP 5 Листопада 2014 22:03
ціна на ділянки піднялись, дачі- житлові
Дачник масиву Кали Показати IP 6 Листопада 2014 08:00
Немає нічого дивного. На дачному масиві "Промінь" ректор національної школи комбайнерів Божидарник не платив внесків за дві ділянки впродовж 5-ти років. Бідний дуже. Вивіски з попередженням висіли пару років на усіх дачних зупинках автобуса. Це - когорта таких людей - без самоповаги, честі і совісті.
Коршів дачники до Дачник масиву Кали Показати IP 15 Грудня 2014 08:58
Коли буде відповідь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus