USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські матері знову пікетують

5 Серпня 2014 10:29
Матері нововолинських військових, які перебувають у найгарячіших точках на Сході, вчора, 4 серпня, зібралися на центральному майдані міста, аби вкотре вимагати від влади допомоги.

Міського голову Віктора Сапожнікова та заступника Андрія Сторонського жінки взяли в щільне кільце й не відпускали доти, доки не розповіли про всі проблеми їх синів. Мер міста пообіцяв якось зарадити. Про це інформує Нововолинський інформаційний портал.

Жінки обурювалися тим, що вже два тижні нововолинець Роман Б. та рівнянин Віктор З. перебувають у полоні в терористів, а реакції влади немає. Якщо так продовжуватиметься, вони обіцяють самі поїхати на схід.

"Наші сини уже чотири місяці в гарячих точках. Попри обіцянки, їх не замінюють. Їх просто кинули напризволяще. А нам кажуть, що ми - дурні, бо не змогли відкупити своїх синів від мобілізації", - розповідають жінки.

Солдатські матері підписали звернення до обласної влади, в якому просять розповісти, що роблять чиновники, аби допомогти військовим. Якщо до 7 серпня їм не нададуть чіткої відповіді, обіцяють влаштовувати акції протесту.

Депутат обласної ради Євгеній Недищук, який теж спілкувався з матерями, каже, що є підстави сумніватися в прозорості мобілізації. "Сотні здорових хлопців замість того, аби бути активними тиловиками, відсиджують війну в барах та кафе. І це не сприятиме нашій перемозі," - говорить народний обранець.

Сьогодні, 5 серпня, о 10.00 матері нововолинських солдатів планують зустрітися вдруге. Вони передадуть звернення до обласної ради і стукатимуть далі, сподіваючись, що їх таки почують за товстими дверима владних кабінетів.



Своєю чергою, керівники органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади надіслали звернення до волинської громади щодо стабілізації ситуації в області, пов’язаної з проведенням часткової мобілізації. Вони закликають волинян зберігати спокій, проявити витримку і виваженість, стати на захист українських кордонів.

Текст звернення подаємо без змін:

"Сьогодні Україна переживає важкі часи в своїй багатовіковій історії. Події, що нині відбуваються в нашій державі, не залишають байдужими жодного з нас, викликають тривогу і занепокоєння. Під загрозою опинилася територіальна цілісність, незалежність нашої держави, мир і спокій на нашій землі.

В Україні триває неоголошена війна. Сьогодні уже чимало українських, зокрема, волинських сімей відчули жахливі наслідки війни, втративши своїх рідних і близьких. Ми розуміємо біль цих втрат і глибоко співчуваємо цим родинам. Тому звертаємося до усіх волинян з проханням підтримати сім’ї, де є загиблі та поранені військовослужбовці. Адже їхні сини та чоловіки захищали не лише Донбас, а всю Україну, тобто – і нас з вами.

Сьогодні український народ виявив високу національну згуртованість, політичну свідомість та волю. Керівництво держави також робить усе можливе, щоб припинити війну, забезпечити мир і спокій громадян та стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.

Завдяки масштабній роботі Президента України Петра Порошенка та українських дипломатів увесь цивілізований світ зрозумів реальну роль Кремля у збройному конфлікті на Сході України. Зрозуміло, що війна, яка ведеться проти України – це не «українська криза», не лише внутрішня проблема нашої держави. Це – загроза світовій стабільності й безпеці. Тому ми сподіваємося на міжнародну підтримку та допомогу.

Оголошення Президентом України 3 хвилі часткової мобілізації – вимушений і необхідний крок. Ми повинні захищати нашу країну і рідну Волинь. Волинська область – прикордонний регіон. І сьогодні стоїть важливе завдання – захистити її кордони, життя наших дітей, батьків, наші родини від ймовірних терористичних дій та збройних конфліктів, не допустити ворога на нашу землю. Тому ми повинні бути готові створювати загони територіальної оборони, а також, за потреби бути готовими доукомплектувати Збройні Сили, Нацгвардію та інші військові формування.

Зараз у нас всіх єдина мета – очистити повністю нашу землю від ворога, зупинити безлад і беззаконня, що твориться руками терористів. Необхідно у найкоротший термін вжити всіх можливих заходів щодо припинення кровопролиття в Україні.

Ми звертаємось в першу чергу до матерів, дружин, сестер та усіх волинських родин наших захисників: тримайтеся і не впадайте у відчай. Ми всі молимо Бога за здоров’я та життя наших волинських чоловіків і юнаків.

Обласна влада спільно з силовими структурами та правоохоронними органами контролює ситуацію в області, докладає максимум зусиль для того, щоб зберегти стабільність та забезпечити громадську безпеку на Волині. Під контролем влади також ситуація щодо забезпечення належного рівня оснащення волинських військовослужбовців.

Звертаємось до усіх волинян з проханням зберігати злагоду і спокій в області, проявити витримку і виваженість, стати на захист українських кордонів. Як ніколи, усім нам потрібні громадське порозуміння і взаємна підтримка для збереження миру в державі та її територіальної цілісності.

Ми просимо не піддаватися на провокації та заклики щодо протиправних дій. Необхідно розуміти: вони лише дестабілізують ситуацію, поглиблять конфлікт всередині суспільства, призведуть до дисбалансу і розбрату, що теж є метою наших ворогів.

Ми повинні довести усьому світові, майбутнім поколінням, що Україна була, є і буде. І ніхто не сміє посягати на її незалежність і суверенітет".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
експрезидент Показати IP 5 Серпня 2014 10:50
Завдяки маштабній роботі президента---!!!!!! ось він герой, а ви думали що вояки із зони АТО
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 10:52
Тут не вгодиш. То пікет, що здорові в барах сидять, а тільки їх забиратимуть - пікет - не пустимо!
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 11:03
Вместо того, чтоб прекратить братоубийственную войну все еще больше усугубляется.
Ядзя Показати IP 5 Серпня 2014 12:23
Що це за матері, які не пікетують проти війни, а тільки за роацію та за матеріальне забезпечення. Якісь вони зомбовані
Вася до Ядзя Показати IP 5 Серпня 2014 13:02
Бо моя хата з краю, шо б в сусiда корова здохла!
Церковна миша до Ядзя Показати IP 5 Серпня 2014 18:14
Як би Президент не виправдовув свої дії, але до цього часу на сході проводиться АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ, а не війна. Моя думка, боротися з тероризмом повинні відповідні правові органи, а ніяк не хлопці з мирного населення, яких у нас мобілізують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus