USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Неприємний запах на заводі з’являється за розкладом – перед кожними виборами*

29 Серпня 2014 17:03
Турійський комбікормовий завод хочуть зупинити, бо перед виборами він починає «неприємно пахнути». На цій темі не спекулював хіба лінивий. Її піднімають чітко за графіком – незадовго до виборів в обласну чи Верховну Раду. Спливла вона і тепер - в передчутті позачергових парламентських перегонів.

Тож, як тільки президент підписав Указ про розпуск Верховної Ради, вже наступного дня «вболівальники» за долю турійчан зібрали виїзне засідання селищної ради перед комбікормовим заводом. Його просто гріх було не організувати, коли захід стовідсотково виграшний. Адже ще задовго до цього, на підприємстві ТзОВ «Агротехніка» повідомили, що діючі фільтри підсилять потужною багаторівневою системою очистки повітря.

Людей запевнили, що їх звернення не залишиться поза увагою і вже в жовтні запрацюють додаткові установки зі знешкодження пилу та запаху. У такому разі, імовірним кандидатам округу просто необхідно постояти під заводом, повимагати встановлення фільтрів (їх же все одно придбають, бо дали людям слово), а тоді просто зарахувати цю перемогу у власну скарбничку та перевести її в політичні дивіденди – голоси турійчан. Як же не підтримати такого «вболівальника», який на словах піклується про здоров’я людей? Не те, що нардеп, який подарував центральній районній лікарні реанімобіль для порятунку життів. Говорити ж набагато легше, аніж працювати з громадою роками чи підтримувати фінансово реалізацію її ініціатив. Звісно не складно й комбікормовий завод зупинити, який перед виборами починає «неприємно пахнути».

Таким чином залишити без роботи півтори сотні працівників, які щомісяця отримують в середньому 3 тисячі гривень. Після зупинки виробництва не отримає майже чотирьохсот тисяч відрахувань і місцевий бюджет, адже саме стільки податків сплатило підприємство цьогоріч за перше півріччя. Та рахувати чужі втрати, то не справа «вболівальників». А, можливо, вони таки візьмуть на себе відповідальність за працевлаштування вивільнених із заводу людей. Наприклад, реалізують стратегічний план із будівництва парфумерної фабрики у Турійську, щоб запах був лише приємний.

Тим часом закрити «дірку» в місцевому бюджеті можна дотаціями із казни, наприклад, знявши гроші зі статей, які передбачалися на фінансування українського війська. Є ще один варіант, не зупиняти завод, а дочекатися без галасу завершення модернізації фільтраційної системи. Та навряд чи потужні очисні установки, якими обладнані європейські підприємства-виробники комбікормів, гарантуватимуть людям спокій. Позаяк досвід підтверджує, що передвиборчий вітер в Україні віє по-особливому – здіймаючи неприємний запах.

Ірина Калиневич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
турійчани Показати IP 29 Серпня 2014 21:04
з цієї статті видно що в пана Мартиняка дійсно почалась передвиборча кампанія а завод смердить роками питання піднімається на кожній сесії а на рахунок податків то розкажіть пане в якому районі ви зареєстровані і куди в їх платете а смердить всьому Турійську краще б ви пане депутат чим рватися до солодкої кормушки купили амуніцію і до наших хлопців на схід воювати вік то у вас саме підходящий бо ще ви трохи попіаретесь і будете балатуватись в руску думу а не в Верховну Раду
батистовим носовичка Показати IP 29 Серпня 2014 23:18
Правильно. Знищити промисловість. Знищити агробізнес. Знищити робочі місця. Знищити легальні податки. Знищити легальні доходи. От тоді то життя покращає! І завод смердіти не буде. Зате засмердиться життя навкруг. Колись мій дід, розламуючи щойно з печі запашну домашню ковбаску казав "затям, аби в хаті запахло ковбасою треба щоб в хліві смерділо гноєм". Отака народна мудрість.
трійчанка Показати IP 30 Серпня 2014 09:21
Понабудовували хатів кругом завода під самим забором і хочуть, щоб їм не пахло. Треба було дотримуватись вимог і будуватись подалі. Раніше там був завод, але став, то всі подумали, що навіки
працівниця Показати IP 30 Серпня 2014 09:28
Дістала ця тема. Ми працюємо і заробляємо офіційно, годуємо сімї. Я не хочу через чиїсь там ігри стояти на біржі за копійки. Відчепіться від завода! В інших містах України по логіці теж треба закривати комбікормові чи там людям не смердить? Та навіть від силосної ями запах є і від очисних споруд і від молокозаводів...
є вихід Показати IP 30 Серпня 2014 10:02
Зверніться до активіста Красулі нехай збудує парфюмерну фабрику. Може так запахне краще
тур Показати IP 30 Серпня 2014 10:38
Зніміть квартиру в Турійську і через тиждень будете вимагати в курчака фільтрів разом з нами і Красулею.
Тамара до тур Показати IP 30 Серпня 2014 19:39
Я часто буваю в Турійську і не зі слів знаю, що крики про запах перебільшені

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus