USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку - нове будівництво, проекту якого ніхто не бачив

9 Червня 2015 15:02
По проспекту Молоді, в обласному центрі, відбувається будівництво. Втім, що там має бути – ніхто не знає, адже проект будівництва не бачили ні заступник мера, ні архітектор міста.

Виїзне засідання спеціальної комісії Луцькради щодо інспекції незаконних будівництв у Луцьку відбулося вчора, 8-го червня.

«Таємне» будівництво ведеться між житловими будинками по проспекту Молоді 8 і 10.

Про ситуацію розповідає у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини голова ОСББ «Вікторія-Луцьк-1» Петро Бойко.
«Будує тут приватний підприємець Алла Мальцева. У неї в оренді - 10 сотих до 2017-го року. І користується вона, згідно із документами, лише першим поверхом. Ми вже бачимо, що будівництво вийшло на метри два вперед будівлі й зайняло частину і так невеликого дитячого майданчика. А тут проживає 1,5 тисячі людей. Окрім того, по дев’ятиповерховому будинку пішли тріщини», - розповідає місцевий мешканець.

Голова виїзної комісії, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська каже: про те, що будують – ніхто не знає, адже проект будівництва вони не бачили.

«Проекту цього будівництва взагалі ніхто не бачив. З цього приводу ми зверталися в міліцію. Вони сказали, що знайшли приватного підприємця й він має принести проект правоохоронцям, а ті вже нам. Втім, досі ми не бачили нічого. Надсилали звернення і в прокуратуру. А ті надіслали запит в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю»», - коментує для ІА Волинські Новини чиновниця.

Представники ж інспекції на місці кажуть, що перевіряти вони не мають права, адже це законодавчо заборонено до кінця червня 2015-го року.

Зваживши на ці обставини, Соколовська рекомендувала мешканцям звернутися в суд, адже тут порушують їхні права.

Зауважимо, що комісію створили 27 травня під час сесії. До її складу включили депутатів, фахівців міськради і мешканців будинків, в чиїх дворах будуються скандальні об’єкти.

Комісія ревізувала ще три об’єкти, один з яких на вулиці Стрілецькій. Там мешканці платять за прибудинкову територію, а забудовник зводить на ній будинок.

Інший скандальний об’єкт знаходиться в центрі Луцька, де 20 соток землі перетворили на величезний котлован, звідки вивозили пісок. Чиновники з міськради кажуть, що дозвіл на будівництво не давали, а забудовник запевняє – необхідні документи є.

Свою роботу члени комісії планують продовжити сьогодні, 9-го червня, в 105 кабінеті Луцької міської ради, де мають вивчити усі документи забудовників та прийняти відповідні рішення.
Зауважимо, що члени комісії, серед яких депутати та чиновники припаркували свої автівки на газонах прибудинкової території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
м.Рівне Показати IP 9 Червня 2015 15:40
............шановні присутні на всіх вищевказаних фото, може хватить клеїти такого собі дурня щодо того, що ви не знали і не знаєте хто це будує і що насправді відбувається ???!!! може це Матящук А.В. об'явився як горе-підприємець чи його напарник і бізнесмен Покровський А.В. на пару з такою собі дамою бальзаківського віку як - Волинець В.В., для подальшого відновлення приміщення під ігровий бізнес ?! Чи не так, громадо Волині ?!
Юрист Показати IP 9 Червня 2015 15:56
Напишіть, будь ласка, більше про Матящука, та його звязок з Покровським. Бо інших героїв ми всі знаємо .А за Матящука, окрім того, що був митником нічого нечути. Ну про борги банкам то і так зрозуміло.
Такі да! Показати IP 9 Червня 2015 16:02
Вихід є: незаконне будівництво потрібно мешканцям довколишгіх будинків незаконно розвалити нх.
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 16:44
Зауважимо, що члени комісії, серед яких депутати та чиновники припаркували свої автівки на газонах прибудинкової території. ПРИЇХАЛО БИДЛО І ДУРНЯ КЛЕЮТЬ ЩО ТО ВОНИ В НЕВКУРСІ ...Голова виїзної комісії, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська каже: про те, що будують – ніхто не знає, адже проект будівництва вони не бачили..
прибиральниця Показати IP 9 Червня 2015 17:06
Влада догралась до ручки.Для чого ви там сидите, коли ніхто нічого не знає?
ЛНТУ Показати IP 9 Червня 2015 18:10
Перевірте, будь ласка, обєкт за адресою провулок Гнідавський, прилегла ділянка до стадіону ЛНТУ, залили цоколь, незаконне будівництво СТО без документів! Власник- Гамонін Юрій Миколайович!
Олександр Показати IP 9 Червня 2015 22:47
За що отримують оці горевладці зарплатню? Ніхто нічого не знає, паркувати авто не вміють і ми тішимось новою владою
бомж до Олександр Показати IP 10 Червня 2015 07:10
Намалюте їм велику картинку баби на фасаді, щоб заткнулися ті сусіди!!!!
небайдужа Показати IP 9 Червня 2015 23:05
І владці, і бізнес - однією мотузкою пов"язані. Влада, розуміючи незаконність будівництва, каже: "Ви будуйте, а потім узаконимо, бо розвалювати буде шкода". Кувадлою треба громити такі забудови, тоді іншим неповадно буде.
директор міста Показати IP 10 Червня 2015 07:05
От гади не дали хабаря!!! Бардак в місті почався без Януковича!!!! А ви загорніть в банер і прикрийте
і буде воля Показати IP 12 Червня 2015 15:36
Чому жодного разу не було знесене бульдозером незаконне будівництво ???? Чому ніколи і ніхто не був за це наказаний хоча б штрафом ? Куди дивиться прокуратура і міліція ? Всі чогось чекають - мабуть хабаря для подальшого виготовлення документів іт.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus