USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військове містечко на Волині: люди живуть без тепла і з мокрими стінами

13 Жовтня 2014 19:00
Колишнє військове містечко у Ковелі закинуте, цією територією ніхто не займається: ні міська, ні районна влада. Втім, там живуть люди й умови у них - жахливі.

Під час оперативної наради сьогодні, 13-го жовтня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що там є 4 будинки, де живуть люди й вони покинуті на призволяще.

«Вони рахуються і не в районі, і не в місті, і не в селі. Фактично, люди покинуті на призволяще, адже у них немає відповідного обслуговування. Я дав доручення голові РДА і попросив міського голову розглянути це питання, бо воно - дуже серйозне», - наголосив Гунчик.

Військове містечко № 24 знаходиться на балансі Міністерства оборони України, однак земля, на якій зведені споруди, належить до Дубівської сільської ради, а люди, які там проживають – ковельчани, адже містечко знаходиться за адресою Ковель, вулиця Кутузова, 12. Там є 56 квартир, в яких мешкає майже 200 людей без тепла і з мокрими стінами, - інформує ПроКовель.

Зауважимо, що згідно із Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17-го жовтня 2007 року № 896-р «Про затвердження переліку нерухомого військового майна Збройних Сил, яке може бути відчужено», на території містечка були такі споруди: лікувальний корпус, штаб, зокрема, поліклініка, сім складів, контрольно-пропускний пункт, трансформаторна підстанція, два сховища, теплиця, овочесховище, пожежне водоймище, свинарник, туалет, водо- та тепломережі, огорожі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що у Луцьку є закинуте військове містечко № 51, загальною площею 10,35 гектара. Одну його частину Міноборони хотіло віддати під оренду, а іншу - відчужити, втім АТО змінила хід подій. Містечко таки може ожити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 14 Жовтня 2014 09:06
Що ж це таке! Самих кращих молодих хлопців-патріотів на передову відправляють під кулі на Схід, а олігархів-паразитів з їхніми синами в Верховну раду!
ковельчанка Показати IP 1 Грудня 2014 17:45
в м .Ковелі в. м. 25 нараховує 5 будинків а не 4 будинки ....... і знажодяться вони по вул Кутузова 12 це не містечко 24 ..... просимо це замітити......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus