USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко пропонує ліквідувати обласні та районні адміністрації

25 Червня 2014 16:19
Завтра у Верховній Раді України буде зареєстрований законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації влади, який також буде спрямовано до Венеціанської Комісії Ради Європи. Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади сказав Президент України Петро Порошенко, - повідомляє 5 канал.

"Ми хочемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши самоврядуванню реальних повноважень, яких ще ніколи не знала система місцевого самоврядування в історії України", - наголосив він.

З його слів, законопроект про внесення змін до Основного Закону передбачає ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій і запровадження посад представників Президента. Також передбачається створення виконавчих комітетів місцевих рад, яким і буде делеговано основні функції державної влади на місцях.

"На місцях залишиться значна частина податків, зібраних на території органу самоврядування", - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що децентралізація передбачає розширення повноважень місцевих громад, зокрема, й у питаннях історичної пам'яті, культурних традицій та мовної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Думка Показати IP 25 Червня 2014 18:01
Теперь ОБЛАСНІ ТА РАЙОННІ АДМІНІСТРАЦІЇ запропонують ПРОПОНУЮТЬ ЛІКВІДУВАТИ ПОРОШЕНКО ?
Дончанин до Думка Показати IP 25 Червня 2014 19:09
А зачем он нужен (не Порошенко лично, а президент)?
Штефан, Луцьк Показати IP 25 Червня 2014 18:21
Я жахаюсь. Як проконтролювати місцеву владу !? Механізмів цього, не існує. Який контроль, тим більше, якщо місцевим князькам нададуть іще більших повноважень і прав. Пане Президенте Порошенку! Ви, що здуріли? Спочатку законодавчо затвердіть правила контролю членів міських, сільських та селищних громад за діями місцевих феодалів! І тільки потім, щось пропонуйте. Тут потрібно негайно запроваджувати пряме президентське правління та надзвичайний стан по усуненню від влади корупціонерів і покриваючих їх прокурорів та СБУшників із ментами. А, можливо, потрібно й вводити військо на території контрольвані ними. Не знаю, чи добудете ви до кінця терміну, якщо не думатимете за простих людей
Дончанин до Штефан, Луцьк Показати IP 25 Червня 2014 18:43
Наивное дитя, Межигирье Януковича в подметки не годится "хатынке" Порошенко. А вот по поводу "Як проконтролювати місцеву владу !?" - реальный механизм отзыва местных депутатов и т. д и т. п. Но, прости меня, разве нормально, что сейчас требуется разрешение Киева для того чтобы купить элементарный гвоздь?
Штефан, Луцьк до Дончанин Показати IP 26 Червня 2014 08:57
Так, цього механізму не існує взагалі! "Закон України про місцеве самоврядування" щось тільки мимрить про це та декларує наміри.
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 20:09
Щось нічого не зрозуміло, в чому децентралізація. Чи я дурний, чи...
Дончанин до Анонім Показати IP 25 Червня 2014 20:13
А кто добровольно отдаст свою кормушку?
підтримую Показати IP 25 Червня 2014 20:36
дармоідів до війська а будівлі людям
Дончанин до підтримую Показати IP 25 Червня 2014 20:43
В стройбат? Тогда согласен. В армии должны быть профессионалы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus