USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Даішники Волині просять пішоходів поступатися водіям-порушникам

2 Липня 2015 14:02
На автодорогах області з початку року зареєстрували 104 дорожньо-транспортні пригоди, де 19 пішоходів загинули, 94 – отримали тілесні ушкодження.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

- Аналіз таких аварій на автошляхах вказує, що більшість ДТП стається через ігнорування Правил дорожнього руху. Пішоходи не зважають на сигнали світлофорів, переходять проїзну частину поза пішохідними переходами, раптово виходять на дорогу. При цьому в зоні підвищеного ризику перебувають пішоходи, які під час руху розмовляють по телефону, слухають музику в навушниках або користуються іншими гаджетами, - розповідає заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області Олег Данилюк.

Державтоінспекція попереджає: за порушення Правил дорожнього руху настає адміністративна відповідальність. Зокрема за ст. 127 КУпАП, непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших Правил дорожнього руху тягне за собою попередження або штраф від 51 до 85 гривень.

Якщо особа порушила ПДР у стані сп’яніння, штраф становить від 130 до 170 гривень. А якщо вищезазначені порушення спричинили створення аварійної обстановки - від 170 до 255 гривень, або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Державтоінспектори попереджають, що у жодному випадку не слід виходити на проїзну частину, не впевнившись у власній безпеці. Крім того, якщо помітне порушення з боку водія, варто поступитися.

Державтоінспекція вкотре звертається до кожного учасника дорожнього руху з проханням не ризикувати, а бути уважними та обережними, дотримуватися Правил дорожнього руху та з повагою ставитися один до одного!, - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гость Показати IP 2 Липня 2015 14:38
Да наші славні ДПС оберігають водіїв від пішоходів, особливо на переходах
Олег Показати IP 2 Липня 2015 17:50
Порада заслуговує уваги.Краще поступитись барану за кермом ніж постраждати.
Правила до Олег Показати IP 2 Липня 2015 20:11
Баранів однакова кількість і за кермом і пішоходів прибл 50\50
Олег до Правила Показати IP 2 Липня 2015 21:02
Згоден. Часом пішоходи не враховують швидкість авто а вперто валять на переході під колеса розуміючи що авто не встане як вкопане. В другому випадку на переході коло драмтеатру мені по ногам майже проїхав старший чоловік хоча я перейшов перехід на смузі зустрічного руху і рухався по його смузі.
Джулія Показати IP 2 Липня 2015 22:32
Якщо я переходжу вулицю на зелене світло по пішохідному переходу, я можу слухати музику і розмовляти по мобільному.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus