USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дорогу Рівне-Луцьк «латають». Надовго? ВІДЕО

30 Жовтня 2013 09:07
Синоптики обіцяють Європі найхолоднішу за 100 років зиму з рясним снігом і холодами. Залишився до неї лише місяць, однак українські дороги, кажуть у ДАІ, й досі не підготували, йдеться у сюжеті ТСН.

У частині областей усе ще не залатали ям. Не готова і снігозбиральна техніка. Чимало дорожніх служб навіть бензину на зиму не мають. На трасі Рівне-Луцьк увесь набір «розваг»: по одній смузі у кожному напрямку, темрява і ямкове асорті. Водії вже уявляють, якою екстремальною траса стане взимку. Але за кілька кілометрів звідти вже кипить робота. Дорожні служби терміново латають шляхи. Щодня «оживляють» по 5 км дороги, тому обіцяють до зими впоратися. Наскільки ефективне латання - говорити не хочуть. Водії більш багатослівні: «Через місяць все висипається знову».

Дістається дорожнім службам не лише від водіїв. В жовтні дороги перевірила і ДАІ. І частині в усіх без винятку областях поставили «не зараховано». Тож керівників місцевих дорожніх служб зібрали за великим столом у ДАІ Київщини.

Вони лише виправдовуються та запевняють, що стан справ став поліпшуватися. Мовляв, гроші на зимову підготовку їм виділили лише нещодавно. Сіль, пісок та паливо вже закуповують. А от техніка, запевняють, хоч і стара, та працюватиме без збоїв.
«Готовність техніки складає 79% і роботи не припиняються», - запевнив заступник директора ДП «Київський облдорупр» Ігор Овсянников. У ДАІ словам дорожників вірити хочуть, але письмово наказали помилки до холодів виправити. Хоча й визнають: навіть якщо комунальники добре спрацюють, цьогорічна зима легкою не буде. Якщо снігу випаде багато - рух і справді може завмерти. Наприклад, на відкритих відрізках доріг поблизу полів. Саме вони торік виявились найбільш проблемними і на кілька днів були повністю паралізовані, зокрема на Західній Україні.
Щоб стояти не довелося знову, стверджують у ДАІ, уже зараз розпочали спільні відпрацювання із дорожниками, МНС та Міноборони. А в разі форс-мажорів прибирати шляхи покличуть навіть прості компанії та фермерів. Водії, зі свого боку, і раді б повірити, що проблем із дорогами не буде. Та, нарікають, що ймовірніше не буде самих доріг, які холодів можуть і не пережити. Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров доручив розпочати підготовку до снігового апокаліпсису.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
autoMan Показати IP 30 Жовтня 2013 09:24
А коли дорогу Луцьк-Львів "латати" почнуть?:) Мабуть про неї взагалі забули?
XXXL до autoMan Показати IP 30 Жовтня 2013 09:34
На Волині ще дороги більш-менш,а от львівв"яни хай латають свій кусок по трасі Луцьк-Львів, хватить красти
Корінний лучанин Показати IP 30 Жовтня 2013 09:41
Траса Луцьк-Рівне ще більш-менш НОРМАЛЬНА! Ще недавно їхав, а звідки це фото приліпили? Що за ПІАР! Це фото іншої дороги або СТАРЕ! ОТ ДОРОГУ ЛЛУЦЬК-ЛЬВІВ ДІЙСНО ТРЕБА РЕМОНТУВАТИ! ПО ЦІЙ ДОРОЗІ НІХТО ІЗ НОРМАЛЬНИХ ЛЮДЕЙ ЇЗДИТИ НЕ ХОЧЕ НА СВОЇХ АВТО!
бла до Корінний лучанин Показати IP 30 Жовтня 2013 10:36
Це не фото, а кадр з сюжету ТСН! Розбирайся хоть трохи "Корінний"!:)
Рубака Показати IP 30 Жовтня 2013 09:44
Відповідальним львівянам потрібно пики набити!!! Страждають люди..
Заруба до Рубака Показати IP 30 Жовтня 2013 13:38
Львівська "Свобода" - АУ!:) Чи вам "наших" заслати, щоб у Раді погорланили?:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus