USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фотокамери замість ДАІшників, ймовірно, будуть і в Луцьку

17 Серпня 2013 08:00
Керівництво ДАІ живого інспектора хоче замінити фотокамерою. Їх уже встановили у п’яти місцях Києва. Працюють у тестовому режимі. Але порушення показують реальні, не конфліктують з водіями і не беруть хабарів, - вихваляються в ДАІ. Про це інформує ICTV.
«Не створюється конфліктна ситуація між міліцією і водієм, немає можливості один із одним домовитися. На фотокамеру неможливо тиснути, з нею неможливо домовитися. Ефективність роботи камери вища, аніж людини. На це вказує і досвід країн Європи», - пояснює заступник начальника департаменту Державтоінспекції МВС України Володимир Рєзніков.
В Європі лише 10% порушень фіксує працівник поліції. В Україні – усі 100%. У Державтоінспекції вже визначили 2 тисячі місць, де необхідно встановити відеокамери. Найперше під нагляд візьмуть обласні центри, а потім дороги загальнодержавного значення.
«Після того, як фотофіксація відбудеться, і держава знайде гроші, ми будемо бачити ДАІшніка з фарою на дорозі як рідкісне явище», - обіцяє Рєзніков.
У повідомленні йдеться, що три роки тому вже діяла автоматична фіксація. Штрафи порушники отримували поштою. Їх тоді назвали «листами щастя». Від такого «щастя» автомобілістів позбавив Конституційний суд. У грудні 2010 він визнав неконституційним відповідний закон. Мовляв, штрафувати потрібно людину, а не автомобіль.
Замінити інспектора на камеру планують упродовж двох років. Якщо будуть гроші та ухвалений парламентом закон. Але юристи вже знайшли спосіб, як уникнути відповідальності. У суді водій зможе сказати, що за кермом був не він, а його родич. А проти родича свідчити Конституція забороняє.
Аби уникнути суперечки із Конституцією, систему радять модернізувати, аби вона розпізнавала не лише номерний знак машини, а й водія транспортного засобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 17 Серпня 2013 08:35
Не камери треба ставити за рахунок платників податків,а краще підбирати даїшників,щоб за 50грн не продавалися.
Лучанин до лучани Показати IP 17 Серпня 2013 13:22
З якої саме держави ви їх хочете бачити тут? В Україні таких немає і не буде! Всі вакциновані.
Волинянин до лучани Показати IP 18 Серпня 2013 20:30
А ти на яку зарплату живеш, що такий чесний? Може сам спробуєш паличкою полосатою попрацювати? Пи...ти за ніком не мішки тягати, за ніком всі такі розумні, аж страшно. Мабуть розум включається коли за комп сідаєш, а на роботі пересічний лучанин.
каіп Показати IP 17 Серпня 2013 10:26
так, підбирати даішників щоб жили за 1800 в місяць і не продавались.
лучани до каіп Показати IP 17 Серпня 2013 11:54
Таких як у програмі "Наша Раша" ))))
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2013 21:35
Недавно був в Самарі і там водії знають і поважають місця відеокамер більше ніж ГАІшника.
1 Показати IP 17 Серпня 2013 22:05
А якже всілякі, начальнічки, владці та різні мажори, судді,прокурори? що вони робитимуть,як камера запише?
2 до 1 Показати IP 18 Серпня 2013 20:22
Найдуть спосіб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus