USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині сотні вантажівок тижнями чекають на виїзд за кордон

18 Листопада 2017 21:09
У зв’язку із закінченням квот виділених Україні на в’їзд у Польщу згідно стандартам Євро-3, Євро-4, Євро-5 на кордонах та у прикордонних містах «застрягли» тисячі автомобілів.

Так, у Ковелі з 9 листопада і до сьогодні у черзі на проїзд до Польщі знаходяться близько 700 машин.

Стоянки у місті переповнені. Десятки машин стоять на АЗС та на узбіччях міжнародної траси Київ-Варшава. Надії на вирішення ситуації у найближчий час у водіїв немає.

Складною ситуацією скористалися деякі власники автостоянок та підняли ціни на стоянку вантажівок.

За словами водіїв, ситуацією скористалися і «підприємливі» чиновники – дозвільні документи на проїзд за кордон, що коштували кілька десятків гривень зараз продають за 300 доларів.

Особливе незадоволення у водіїв викликає бездіяльність влади, яка не займається належним чином вирішенням проблеми. З їхніх слів, подібна ситуація повторюється із року в рік.

Якщо ж у найближчий час питання не буде вирішене, люди обіцяють вдатися до радикальних мір. А поки водії ночують уже протягом десяти днів у автомобілях просто на дорозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 18 Листопада 2017 22:03
Польша заблокировала транзит украинских грузовиков через свою территорию. Об этом в эфире телеканала ZIK заявил экс-министр транспорта и связи, бизнесмен Евгений Червоненко, передает корреспондент «ПолитНавигатора». По его словам, Украине не разрешают транзит по льготным условиям из-за ее националистической политики. «Во Львове, на всех западных границах тысячи грузовиков из-за того, что мы заигрались в Бандеру, Шухевича. Нам полностью перекрыли путь в Европу. А до этого благодаря «Свободе» нам перекрыли путь транзита в СНГ. Вся украинская отрасль, которая была единственной негосударственной, которая развита именно в Западной Украине, они приговорены к вымиранию. Мы потеряли еще одну отрасль. Если мы не победим сейчас здравым рассудком, то сотни тысяч людей останутся без работы вместе с семьями… Мы потеряли очень большие деньги и большое будущее», — заявил Червоненко
Перехожий до 123 Показати IP 19 Листопада 2017 09:32
Причина проста: експорт збільшився і дозволи всі вибрали. Кількість дозволів закладається на рік, і вже вони закінчились. Така ситуація вже в нас була з Польщею. А націоналістична політика тут нідочого. На Румунію вже літом дозволи закінчились. Тут все залеже від міністерства інфраструктури і транспорту і не потрібно кругом вплутувати мову, національність і т.д.
Анонім Показати IP 18 Листопада 2017 22:47
то бендера прийде порядок наведе ...чи як?
Петро Показати IP 18 Листопада 2017 23:31
"....Червоненко заявив..." Дякую, пореготав :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus