USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Утилізаційний збір на імпортні машини призвів до їх здорожчання

8 Серпня 2013 18:53
Автоімпортери намагаються заповнити зараз склади на кілька місяців наперед, інформує expres.ua.
Вже у вересні 2013 року споживачі відчують дефіцит автомобілів - запровадження утилізаційного збору на імпортні машини призвело до їхнього подорожчання, тому дилери змушені скоротити імпорт.
Зі слів директора з маркетингу АІС Сергія Боровика, через дії збору окремі моделі стало нерентабельно продавати.
Вже зараз недоступні популярні комплектації Renault Logan, Sandero, Fluence і Nissan Juke, Qashqai, X-Trail - їх доводиться чекати не менше одного місяця, сказав регіональний директор «Атлант-М Південь» і «Атлант-М на Гагаріна» Олександр Дмитерчук.
Покупці дуже болісно реагують на підвищення цін, тому зараз квапляться з купівлею, пояснив менеджер.
У липні продажі нових автомобілів у країні зросли відразу на 18,18%, до 17,9 тисячі.
Експерти пов'язують це зростання з прийняттям закону про утилізаційний збір. Тепер імпортери повинні оплачувати збір при розмитненні автомобілів у розмірі 4,73-30,2 тисяч гривень залежно від об'єму двигуна.
Автоімпортери намагаються заповнити зараз склади на кілька місяців наперед.
«Але зробити це непросто - виробнику важко різко збільшувати постачання в окрему країну. Плани щодо постачання формуються, як правило, на кілька місяців вперед», - зазначив Дмитерчук.
Директор департаменту маркетингу і реклами концерну «Ніко Менеджмент» (імпортер Mitsubishi) Ярослав Вовк заявив, що група буде змушена скоротити щонайменше на 10%-15% свої продажі, тому що вже не встигає завезти автомобілі на склад.
Раніше повідомлялося, що перед запровадженням утилізаційного збору автопродажі в Україні зросли на 18%.
Лідерство на українському авторинку зберіг ЗАЗ, хоча його утилізаційний збір не зачепить. Зрозуміли це і покупці, і збут ЗАЗів збільшився на 1%. На тлі незначного спаду у Hyundai, Geely навпаки наростила продажі на 94% і впритул підібралася до позицій корейського конкурента.
На початку липня Верховна Рада схвалила законопроект №0936, який встановлює базові ставки утилізаційного збору. З нових легкових автомобілів потрібно буде платити 4,73-30,2 тисячі гривень залежно від об’єму двигуна, з уживаних – 9,46-60,5 тисячі гривень. Плата для решти видів нових транспортних засобів становитиме 8,8-14,74 тисячі гривень, вживаних – 17,6-29,4 тисячі гривень залежно від їхньої маси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus