USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські водії вдома їздять без правил, а за кордоном - ні

11 Вересня 2014 15:40
В управлінні обласного ДАІ вважають, що майже половини дорожно-транспортних пригод в області вдалося б уникнути, якби водії не нехтували правилами дорожнього руху і поважали інших.

Про це стало відомо під час засідання круглого столу, присвяченому профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму на автошляхах області в управлінні Державтоіспекції УМВС Волинської області, сьогодні, 11 вересня.

Заступник начальника ДАІ УМВС України у Волинській області майор міліції Олександр Фесик закликав водіїв бути уважними, особливо в місцях, поруч з якими розташовані навчальні заклади. Він також попросив слідкувати за технічною справністю своїх автомобілів, аби можна було екстрено загальмувати, за необхідності.

Нагадаємо, за 8 місяців 2014 року у ДТП за участю дітей та з їх вини загинуло 12 неповнолітніх, 101 дитина травмована.

Олександр Фесик каже, що водії часто нехтують правилами дорожнього руху, хоч і не дозволяють собі цього робити під час закордонних поїздок.

«Волинська область специфічна: майже кожен водій їздить європейськими дорогами. Але в себе вдома вони не дотримуються правил дорожнього руху. Немає між ними водійської поваги. Майже 50% ДТП ми могли б уникнути, якби водії були відповідальніші і відносилися один одного з повагою. Я практично переконаний Європі вони не їздять з розбитим склом, не дозволяють собі не пропустити пішохода, чи не випустити машину, яка виїжджає. В Європі діють штрафи - 450 євро, 70 євро. А на Україні ДАІ лояльно ставляться до водіїв, оголошують попередження, організовують місячники», - каже він.

Слова майора міліції підтвердив і голова Волинської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів Василь Омельчук. Він каже, що днями спілкувався колегами, які повернулися з-за кордону. Ті, своєю чергою, розповідають, що українські водії, які їдуть Польщею 70 кілометрів на годину, щойно перетинають кордон – відстібають ремінь безпеки, тиснуть на газ. Одним словом – правил жодних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пішохід Показати IP 11 Вересня 2014 15:46
В центрі на пр. Волі подвійна суцільна ігноруватися легко і чим дорожче авто тим частіше.
водій до пішохід Показати IP 11 Вересня 2014 16:13
То скажіть, як розвернутися на Волі, щоб їхати в протилежний бік? Чи ті дорогі авто створють затори? І тільки дорогі авто ігнорують? То може розриви на проїзд у двір зробити?
Лучанин Показати IP 11 Вересня 2014 15:51
У Європі водії їздять на ЯКІСНИХ машинах, по ЯКІСНИМ дорогам(які вночі підсвічуються), що значно зменшує ризик аварійної ситуації. І купляють ці машини по адекватним цінам. Там машина - засіб пересування, а у нас РОЗКІШ, бо ремонтуємо машини ми в 3 рази частіше ніж Європейці, а заробляємо в 4 рази меньше.
Олег Показати IP 11 Вересня 2014 16:03
Мова про те, що українці болт ложили на закони, і чомусь дуже тривожаться коли законів не дотримуються очільники держави. Все велике, як погане так і добре, починається з маленького. Десь перетнув суцільну, перевищив швидкість, даішнику тицьнув сотню, а потім говорить - винна у всьому влада!!!
Володимир Показати IP 11 Вересня 2014 16:07
Коли на дорозі всі рівні незалежно від статків і статусів, тоді і є порядок. А так, в кого більше правта грошей той і прав.
Саша Показати IP 11 Вересня 2014 16:20
нехай політінформацію проводить Слабенкові та судді....
Олег Показати IP 11 Вересня 2014 16:38
Він ще суддя??? Його начальник - голова Рожищенського суду Сіліч Іван взагалі ганяє на своїй БМВ з пробуксовкою і мені один раз навіть сигналив ззаду, коли я пропускав пішохода на пішоходному переході!!!
Анонім Показати IP 11 Вересня 2014 16:47
Бидло завжди раде заплатити даїшнику 100-200грн.
За кермом Показати IP 11 Вересня 2014 22:43
В Європі діють штрафи - 450 євро, 70 євро. А на Україні ДАІ лояльно ставляться до водіїв, оголошують попередження, організовують місячники», - каже він... Хааха....аж смішно...оголошують попередження,вони раді аби одразу штраф..або на лапу)
сірий вовк Показати IP 12 Вересня 2014 22:23
В Україні можна послати дафшника на ......, а в Єуропі можна скурати палюгою по голові за такі слова. Що краще - Закон, чи демократія?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus