USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин переобладнав на електромобіль серійний Peugeot Expert

5 Листопада 2013 18:37
Четвертий рік поспіль ковельчанин Григорій Кузьмук експлуатує перероблений власноруч на електромобіль серійний «Пежо Експерт». І жодного разу не пошкодував за старим дизельним двигуном, який замінив на електричну тягу, - інформує ВОДТРК.
Зі слів Григорія, процес перевтілення авто тривав два місяці. Але ефект від такої роботи перевершив усі сподівання конструктора.
У салоні авто міститься акумуляторна батарея ємністю трохи більше 10 кВТ. Батарею та електродвигун з’єднує контролер: він забезпечує плавність ходу електромобіля. Під кермом у водія всього дві педалі - газ і гальма. Хоча коробка передач в такому авто – не автомат, а механічна.
За чотири роки експлуатації Григорій жодного разу не пошкодував за старим дизелем. «Чотириколісна міська електричка» надійна в експлуатації. А усі витрати на електромобіль - 100 гривень на місяць, які власник тратить на зарядку акумулятора. Економічність та невибагливість такого авто до душі й дружині Григорія - Вікторії. Жінка сама залюбки сідає за кермо електромобіля і вже звикла до зацікавлених поглядів водіїв-чоловіків.
Влітку цього року Григорій Кузьмук був учасником першого в Україні автопробігу електромобілів та об’їхав мало не все узбережжя Криму. Каже: в такий спосіб разом з однодумцями хотіли показати іншим потенціал дружнього до довкілля транспорту.
А ще в домашньому автогосподарстві Кузьмуків значаться квадроцикл та скутер. Не важко здогадатись, що й вони рухаються завдяки електротязі. А відтак — економлять господарю гроші та не забруднюють довкілля шкідливими викидами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сусід Показати IP 5 Листопада 2013 19:27
Дашники, перевірте правомірність встановлення, чи є сертифікат, можливо, це переробладнання мені якось шкодить.
саша до Сусід Показати IP 5 Листопада 2013 20:23
Який саме сертифікат? Я впевнений що тобі таки щось шкодить
111 до Сусід Показати IP 6 Листопада 2013 09:17
в грінпіс треба звертитись. то вони жаб контролюють.
дашник Показати IP 5 Листопада 2013 19:46
Спасибо товарищ. Благодарим за бздительность.
вася Показати IP 6 Листопада 2013 09:22
Який бюджет переобладнання? Скільки км на 1 зарядці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus