USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський малий і середній бізнес у 2014 році не перевірятимуть

16 Грудня 2013 16:42
Мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу продовжать на 2014 рік, - повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Це сприятиме розвитку підприємницької ініціативи в області, вважають міндоходівці.

«Суттєво зменшуючи протягом останніх років планові перевірки бізнесу, ми натомість спостерігаємо збільшення відрахувань від суб’єктів малого і середнього підприємництва до бюджету. Це означає, що політика невтручання у діяльність сумлінного бізнесу цілком виправдовує себе», - вважає начальник ГУ Міндоходів у Волинській області Ігор Сінгаєвський.

З його слів, черговий крок назустріч підприємницькій спільноті у вигляді мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу дозолить як діючим підприємцям і підприємства, так і новоствореним,які перебувають на спрощеній системі оподаткування, працювати комфортно та не відволікатися на візити ревізорів.

«Окрім того, такі останні новації Міністерства доходів і зборів України, як введення книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та сервіс «електронна перевірка», спростять до мінімуму витрати бізнесу на формування і подання звітності та спілкування з представниками контролюючих органів», - підкреслив начальник ГУ відомства на Волині.

У ГУ Міндоходів Волині уточнюють, що першими переваги електронної перевірки оцінять підприємці – спрощенці. Дистанційний податковий аудит бухгалтерської звітності із 2015 року стане доступним представникам малого та середнього бізнесу, а з 2016 року – й іншим платникам податків.

Окрім того, загалом незмінним у 2014 році залишиться курс на дерегуляцію та спрощення податкових і митних процедур.

«Стратегічний план розвитку Міндоходів на 2013 -2018 роки визначає, що впровадження нових електронних сервісів та підвищення рівня надання послуг – безумовний пріоритет», - підкреслив Ігор Сінгаєвський.

Нагадаємо, що Міністерство доходів і зборів України розпочало діяльність 24 грудня 2012 року згідно з Указом Президента України №726.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus