USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Студентів ЛНТУ харчуватимуть безплатно

24 Грудня 2013 17:39
Студенти з особливих категорій денної форми навчання Луцького національного технічного університету мають можливість безплатно харчуватися завдяки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Про це розповіли під час зустрічі представники адміністрації вищого навчального закладу та благодійного фонду.

Проект діє у рамках реалізації програми «З добром у серці» з 2011 року, охоплює студентів із особливих категорій СНУ імені Лесі Українки та школярів (сиріт, напівсиріт). З другого семестру 2013-2014 навчального року благодійний фонд впроваджує програму харчування для студентів особливих категорій Луцького національного технічного університету.

«Благодійний фонд суттєво допомагає нашому навчальному закладу. Уже другий семестр поспіль найкращі студенти, які мають наукові публікації, беруть активну участь у житті університету, отримують іменні стипендії. Влітку 100 наших вихованців та 20 викладачів відпочили безплатно у Буковелі. А сьогодні на наше прохання 75 студентів особливих категорій (це діти-сироти та діти з особливими потребами) отримали можливість харчуватися безплатно щодня вже з наступного семестру», – повідомив помічник проректора з науково-педагогічної роботи Олександр Бондар.

Своєю чергою, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла про те, що така підтримка студентства є природньою, адже засновник фонду Ігор Палиця є також головою наглядової ради Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Тому програми фонду скеровані на покращення життя молоді та допомогу студентам.

«Діяльність фонду охоплює різні спектри життя міста. Реалізуються програми, скеровані на підтримку розвитку науки і освіти, спорту – фінансування лабораторій СНУ, спортивних змагань, допомога студентам (зокрема, заохочення обдарованої молоді іменними стипендіями). Ми розуміємо, що без цих вкладень наше місто виглядало б інакше. У підсумку, на реалізацію програм, що діють у Луцьку, благодійним фондом протягом 2013 року скеровано 26 мільйонів гривень. Проект, який ми презентуємо сьогодні, є довготривалим і має на меті забезпечити харчуванням ті категорії студентів, які цього потребують, щоб вони мали змогу витрачати фінансовий ресурс на навчання», - розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

За співпрацю фонду подякувала проректор з науково-педагогічної роботи ЛНТУ Ірина Вахович. Студенти, своєю чергою, теж оцінили таку діяльність благодійного фонду: «Допомога фонду є дуже важливою. І для обдарованих студентів вона є стимулом, і для тих, хто потребує такої допомоги, як, до прикладу, харчування. Можна сказати тільки дякую», - поділилася враженнями від зустрічі стипендіат фонду, студентка Христина Сармуле.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 24 Грудня 2013 19:32
Дуже похвально!
Волинянин Показати IP 24 Грудня 2013 19:50
Для сиріт, напівсиріт це надзвичайно важливіше ніж просто студентам і викладачам відпочити безплатно у Буковелі. Подяка проректору і його помічнику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus