USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

4 грудня: події, факти, дні народження

4 Грудня 2013 00:01
День народження 4 грудня відзначає заслужений працівник культури України Ірина Циганкова (на фото).

«ВН» вітають її і бажають здоров’я, успіхів та достатку.



Хроніка «ВН»:

Торік лучан закликали переглядати кіно у пабах.

Два роки тому в Луцьку горів Центральний універмаг. Пожежники назвали причиною появи вогню - коротке замикання електропроводки. Через пожежу, яка завдала будівлю ЦУМу грандіозних пошкоджень, торговий об'єкт довелося повністю реконструювати.

Три роки тому в Луцьку за допомоги Савіка Шустера відбувся благодійний концерт.

А 2009 року п'ятеро волинян отримали по «Славуті».


Народилися:
4 грудня народилися російсько-французький художник, графік, поет, теоретик мистецтва Василь Кандинський, австрійський поет Райнер Марія Рільке, український письменник Олександр Олесь, американський винахідник, один з творців телевізійного пульта дистанційного управління Роберт Адлер, видатний французький актор театру і кіно Жерар Філіп, український хоровий диригент, народний артист України Олег Тимошенко, український стрибун з жердиною, олімпійський чемпіон (1988), єдиний шестиразовий чемпіон світу (1983-88), 35-разовий рекордсмен світу Сергій Бубка, український актор і режисер Григорій Гладій, український хокеїст Олег Благой, реппер Jay-Z.



Сталося:



1638 — після поразки козацького повстання під проводом Я. Остряниці і Д. Гуні козацька рада ухвалила в урочищі Маслів Став «Ординації Війська Запорізького реєстрового».

1925 — у Харкові вийшов друком перший номер газети «Комсомолець України» (з 1943 р. — «Молодь України»).

1938 — у Хусті відбувся І з'їзд «Карпатської Січі», воєнізованої організації, створеної на Закарпатті членами ОУН.

1939 — Президія Верховної Ради СРСР ухвалила указ про розмежування областей між УРСР і БРСР, за яким Україна втратила Берестейщину.

1941 — у Москві підписано радянсько-польську декларацію про дружбу та взаємодопомогу, чим лондонський еміграційний уряд фактично визнав радянську окупацію Західної України та Західної Білорусі у вересні 1939 року.

1987 — Рада Міністрів СРСР ухвалила постанову «Про обмеження прописки кримських татар у ряді населених пунктів Кримської області та Краснодарського краю».

1989 — Генеральна Асамблея ООН схвалила Міжнародну конвенцію про боротьбу з вербовкою, використанням, фінансуванням і навчанням найманців.

1989 — у Москві керівники Болгарії, Угорщини, НДР, Польщі та СРСР засудили введення їхніх військ до Чехословаччини в серпні 1968 року.

1992 — IV Всеукраїнський з'їзд Народного Руху України перетворив НРУ на політичну партію, а її головою обрав В'ячеслава Чорновола.

1995 — компанії Netscape і Sun у співробітництві ще з десятком софтверних вендорів анонсували створення мови програмування JavaScript, призначеної для перетворення традиційних статичних вебсторінок в динамічні інтерактивні документи, здатні більш повно задовільнити інтереси користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus