USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чи стане Ковель другою Венецією

11 Червня 2013 12:45
На прочистку ковельських каналізацій з бюджету виділили 5 тисяч гривень.

Ковельські комунальники стривожені: лише протягом останнього тижня у місті - сильний дощ із шквальним вітром, гроза і град. За годину на вулиці міста випала місячна норма опадів, - пише Про Ковель.

Зливна каналізація не встигала приймати потоки води, тому в окремих місцях сталися затори, водії маршруток відмовлялися перевозити пасажирів, люди скандалили та телефонували зі скаргами до мерії.

Що кажуть чиновники
«Минулої суботи в мене просто розривався робочий телефон. Під залізничним мостом, що веде на другий Ковель, в момент зливи, утворилося велике озеро, через яке не ризикували їхати водії-перевізники. Щоб подібного більше не сталося, необхідно там почистити зливну каналізацію», - звернувся до членів комісії з ліквідації наслідків стихії начальник відділу економічного розвитку міськвиконкому Андрій Товстига.

Начальник відділу комунального господарства міста Олександр Балак зауважив, що чистити необхідно не лише цей відрізок ділянки, адже у схожій ситуації опинилося 800 метрів труб зливної каналізації.

«Приміром, зимою працівники комунальних служб щедро посипали пішохідні доріжки та проїжджу частину піском, щоб не було слизько, тепер він майже увесь осів в каналізаційних трубах. Ми намагалися власними силами провести роботи, залучали техніку комунальних підприємств, однак результат - нульовий», - додав він.

Скільки потрібно грошей
Головний комунальник міста запропонував скористатися послугами Луганського підприємства, яке має спеціальну техніку для прочистки каналізаційних труб, однак на оплату робіт необхідні кошти. Олександр Балак озвучив суму в 55 тисяч гривень, на що начальник фінансового управління Валентина Романчук зауважила, що таких грошей в міській казні немає.

Із метою запобігання надзвичайних ситуацій на засіданні комісії вирішили все таки розпочати процес прочистки каналізаційних труб.

Щоправда, з резервного фонду на ці роботи наразі погодилися виділити лише п’ять тисяч гривень, мовляв, більше поки не назбирають, решту ж коштів планують відшукати та виділяти поступово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus