USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати вирішили, як списувати майно

24 Квітня 2013 16:21
Депутати міськради матимуть змогу стати членами комісії зі списання майна комунальних підприємств.
Положення про списання основних засобів з балансів підприємств, установ, організацій комунальної власності територіальної громади Луцька прийняли під час 40-ої сесії міськради 24 квітня.
До розгляду на сесії проект Положення рекомендувала начальник відділу обліку і аудиту міської ради Валентина Малютіна. Вона зазначила, що під час перевірок комунальних підприємств переконались, що списання основних засобів там не впорядковане. Тому й виникла необхідність розробки Положення, у якому чітко прописана уся процедура списання комунального майна.
Згідно з Положенням, основні засоби списуються з балансу підприємства як такі, що морально застарілі чи фізично зношені, виявлені в результаті інвентаризації як нестача, пошкоджені внаслідок аварії чи стихійного лиха, які вибули з контролю підприємства, або отримання економічних вигод від їхнього використання не очікується.
Завдання визначити, чи потрібно списувати майно, буде на створеній комунальним підприємством комісії зі списання майна. До неї можуть увійти представники керівництва підприємства, головний бухгалтер, фахівці на розсуд керівників.
Тоді ж, коли для списання майна необхідний дозвіл міської ради, до складу комісії залучатимуть представників виконавчого органу міськради, якому підпорядковується комунальне підприємство, або ж представник відділу управління майном комунальної власності і депутати міської ради за згодою.

Дозвіл у луцькій мерії потрібно буде брати тоді, коли списуватимуть майно комунальних підприємств вартістю понад 10 тисяч гривень.

Якщо ж з балансу підприємства захочуть списати транспорт, то до складу комісії доведеться залучити представника відповідної інспекції, який підписуватиме акт про списання. Цю комісію потрібно обирати щорічно.
Кошти, що надійдуть в результаті списання майна, залишаться в розпорядженні комунального підприємства.
Тож, більшість депутатів підтримала проект рішення щодо Положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus