USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» дбає про діток особливої долі

21 Січня 2014 17:14
У єдиному прагненні – подарувати дітям радість та свято об’єднали свої зусилля луцькі міські та громадські організації під патронатом благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Гостями заходу стали учасники акції «Подаруй дитині вишиванку» та «Намалюю любов до життя», а також луцькі школярі та соціальні педагоги міста. На завершення різдвяних свят дітей чекали приємні подарунки від благодійників. Дійство пройшло з колядою, виступом аматорських ансамблів та хору.


Організатори розповідають, що акцію «Подаруй дитині вишиванку» у місті вперше провели з нагоди Дня святого Миколая 19 грудня 2011 року. Вона об’єднала зусилля Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, магазину-салону «Волинський сувенір», Управління культури ЛМР, вишивальниць під патронатом благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Під час акції вишиті сорочечки отримали більше 200 діток-сиріт та більше 90 діток з особливими потребами. З них понад 30 діток з особливими потребами отримали вишиванки під час свята. Понад 100 майстринь-вишивальниць за 3 роки реалізації проекту трудились над сорочками для дітей, вкладаючи у кожну свої серце і душу. На святі вишивальниць також відзначили подарунками.

«Акція «Подаруй дитині вишиванку» має свою історію. Вона несе позитивну енергетику, адже дитячі очі сьогодні випромінюють радість та щастя, а ще – любов до наших традицій, яку діти отримують з допомогою вишиванки. Ми плануємо залучити до цієї акції дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, тих, хто не має змоги придбати вишиванку, зігріту теплом рук майстринь.

Сьогоднішнє свято було б неможливим, якби до нього не приклали тепло своїх сердець та рук дорогі нам вишивальниці. Перш за все, хочу подякувати вам за те, що ви відгукнулися на нашу ініціативу підтримати дітей, подарувавши їм вишиті сорочки як оберіг усього національного, українського. Спасибі вам за те, що ви були поруч з нами усі ці три роки і я вірю в те, що ця традиція буде продовжена і в 2014-2015 роках. Коли ми відчуваємо тривогу, співпереживаємо тим, хто у Києві перебуває на Євромайдані, дуже важливо зараз не тільки словами, а й ділом підтримувати ці паростки нашого національного світу. Сердечне вітання усім від Ігоря Петровича Палиці та його мами, Тетяни Йосипівни, яка була ідейним натхненником акції», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

У фойє Палацу культури міста всі гості свята могли побачити виставку яскравих дитячих робіт. Їхні автори – учасники мистецького проекту «Намалюю любов до життя», започаткованого 2012року мистецькою студією «Оле-арт», яка теж знайшла підтримку благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Головним завданням проекту є наповнювати змістом дозвілля дітей з особливими потребами, дати можливість відкрити себе у творчості, додати яскравих фарб у палітру свого життя. Учасники проекту «Намалюю любов до життя» – діти з трьох громадських організацій : «Волинська обласна громадська організація «Асоціація «Оберіг Мистецтва», ВОМ центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело Життя» та студія «Творчість» ВОБФ «Преображення», які займаються в мистецькій студії «Оле-арт». Під час дійства вони отримали в подарунок матеріали, необхідні для занять та солодкі подарунки.

Керівник мистецької студії «Оле-арт» Ольга Грицюк розповіла: «Ми даємо можливість людям провести дозвілля у творчій атмосфері. Вони мають можливість спілкуватися між собою, мають спільні інтереси. За допомогою арт-терапії, людина виявляє свій позитив на папері, переживає його ще раз і повністю в ньому знаходиться. На сьогодні у нас є три групи, до 16-ти чоловік, з якими ми займаємося. Завдяки співпраці з благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» в нас є можливість мати матеріальну базу для занять, ми можемо працювати у різних техніках. Фарби, пензлі, папір, полотна для малювання, рами, тобто усе необхідне – це та допомога, яка нам надійшла від фонду. До того ж, організувати другий рік поспіль красиве свято для таких людей – це також зусилля не однієї людини, а декількох організацій, які беруть в цьому участь. З фондом ми співпрацюємо давно, тому що наша мистецька студія організовує проект «Солом’яна птаха», це всеукраїнський фестиваль, який був фінансований «Фондом Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Думаю, кожна творча людина повинна мати такого мецената, підтримку. Коли маєш можливість працювати з гарними матеріалами у гарній студії і творити, то дай Боже їм здоров’я, щоб і далі тривала наша співпраця».

На всіх присутніх: як учасників дійства, так і гостей свята, чекали подарунки та приємні сюрпризи від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк»: повітряні кульки та печиво з логотипом проекту «Намалюю любов до життя». Проте найкращим подарунком для діток стали увага та тепло, а для всіх гостей свято стало уроком добра.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus