USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Каналізації потребують ремонту - інакше Луцьк попливе

2 Липня 2010 16:11
У Луцькому міськвиконкомі відбулося засідання робочої комісії із запобігання підтоплення міста - представники комунальних підприємств «Луцькводоканал», «Луцькспецкомунтранс» та товариства «Волиньводгосп» окреслили ситуацію зі стихійними витоками води.

Про це інформує ІАЦ «Луцьк».

Як наголосив заступник міського голови Борис Сорока, проблема підтоплення актуальна сьогодні для багатьох областей України. Тому, щоб вчасно запобігти цій біді, в Луцьку здійснюється постійний контроль і комплексні рейди-перевірки стану утримання та експлуатації територій водоохоронних зон водних об'єктів міста.

Подібний рейд відбувся 2 липня. Його учасники оглянули територію річки Сапалаївка, оскільки вона протікає центральною частиною міста, несе основне антропогенне навантаження, є зоною активного рекреаційного використання. Якщо стан утримання її незадовільний, то це, відповідно, створює непривабливий вигляд міста загалом.

Під час рейду чиновники переконалися, що більшість закріплених територій утримується не належним чином, забур'янені. Особливо неприємна картина в центрі міста в районі обласної СЕС, переходу від податкової адміністрації до Печерських саун, вздовж мосту на вулиці Задворецькій, в районі колишнього ботанічного саду ВНУ на вулиці Шопена.

«Всюди є засмічення твердими побутовими відходами, зароджуються нові сміттєзвалища - в районі обласного архіву, на схилах мосту через Сапалаївку на вулиці Карпенка-Карого. До того ж, вкотре на Карпенка Карого папір із біг-бордів є потенційним джерелом засмічення, як мереж зливової каналізації так і відкритих водойм», - кажуть учасники рейду.

Окрім того, є претензії до низки колодязів на мережах КП «Луцькводоканал» - вони потребують ремонту. Зафіксовано витоки із колекторів зливової каналізації на вулиці Задворецькій, Карпенка-Карого, Ветеранів. Це притім, що атмосферних опадів не було вже тривалий час. Тобто, є свідчення несанкціонованого підключення до колектора.

Потребують перевірки факти встановлення гаража та контейнера в районі вулиці Островського, 2, які розміщені на березі річки – експерти вважають, що вони встановлені неправомірно.

Як наголосив Борис Сорока, контролюючі органи повинні жорсткіше стежити за дотриманням природоохоронного законодавства і негайно притягувати порушників до відповідальності. До речі, під час наступного рейду комісія перевірить дотримання правил благоустрою біля встановлених рекламних щитів і біг-бордів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
SHON Показати IP 3 Липня 2010 00:47
Боря краще бери інструмент в руки та чисть річечку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus