USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Купальний сезон у Луцьку під загрозою

17 Травня 2010 17:01
Міська санстанція досі немає результатів досліджень проб води, які дозволяють відкрити купальний сезон на річці Стир у межах Луцька.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головний санітарний лікар Луцька та району Іван Ульчак розповів, що проби ґрунту та води буди взяті до проливних дощів. Результатів немає досі - вони стануть відомі наприкінці місяця.

«Потрібно попередити лучан, що вода не відповідає державним стандартам. А лучан продовжують купатися. У воді спостерігається значне підвищення мікробів, які можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту. Вона брудна і замулена», - зауважив Ульчак.

Торік міський пляж відкрили на початку літа, проте зачинили через півтора місяці роботи. У воді виявили кишкову паличку.

Купальний сезон-2010 має стартувати першого червня і триматиме до 31 серпня. Попередньо муніципальна міліція повинна обладнати рятувальний пост на пляжі в центральному парку міста.

До початку купального сезону КП «Луцькводоканал» має забезпечити відпочиваючих питною водою. Для цього на пляжі працюватиме колонка. А волинська пошуково-рятувала служба обстежить дно водойми біля пляжу для безпеки купання лучан.

Головний санітарний лікар Іван Ульчак зауважив, що про порядок на пляжі потрібно турбуватися не перед настання купального сезону, а протягом року. Департамент житлово-комунального господарства має привести до порядку туалет, альтанки-«грибки», урни для сміття і забезпечити вивіз відходів із пляжу.

«Потрібно також покосити траву, а не збивати кропиву і будяки. У Луцьку є й інші місця для відпочинку, приміром, біля Теремнівських ставків - там теж потрібно прибирати», - сказав заступник міського голови Борис Сорока.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus