USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам відкриють секрети Старого міста

31 Липня 2013 19:00
4 екскурсії - 3 та 4 серпня – організує центр туристичної інформації для відвідувачів фестивалю українського опору «Бандерштат», - про це інформують у прес-службі заходу.

Екскурсію з назвою «Древній Луцьк» проведуть двічі – у суботу та неділю о 10 годині. ЇЇ тривалість – 2,5 години. Ця прогулянка - для тих, хто вперше в місті, або не надто добре знайомий з його старою частиною.
Охочим покажуть найдревніші провулки від сучасної пішохідної артерії Луцька – вулиці Лесі Українки аж до тихих та гнучких вуличок Старого міста: монастирі тринітаріїв, шариток, бригідок, василіан, єзуїтів, православні комплекс Хрестовоздвиженського братства та Покровську церкву, лютеранську кірху, католицький костел Петра і Павла, а також синагогу та чимало інших цікавих споруд. Подорож завершиться неподалік входу до Луцького замку, який екскурсанти матимуть нагоду відвідати самостійно.

О 12-ій відбудеться екскурсія «Центральні вулиці Луцька». Триватиме вона 2 години. Туристи матимуть змогу дізнатися, яким були у різні періоди ХХ століття сучасний проспект Волі та вулиця Лесі Українки.

У неділю о 12 годині відбудеться екскурсія «Луцьк багатокультурний». Учасники екскурсії відвідають національні квартали Старого міста, де ще кілька століть тому можна було почути польську, литовську, вірменську, караїмську, російську, німецьку, чеську та інші мови. Зокрема у гостей буде можливість дізнатись, яку роль відіграли в історії Луцька вірмени, чому синагогу у Луцьку називають «другим замком», які скарби зберігалися у католицьких монастирях міста та чим займалося Луцьке Хрестовоздвиженське братство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Серж Показати IP 31 Липня 2013 19:18
А хто буде проводити? Часом не Пясецький? Я його книжку читав про вулицi та майдани - дядько дiло робить, багато нового про наше мiсто дiзнався. Подякував би йому!
Володимир Показати IP 1 Серпня 2013 02:47
П’ясецький світла особа на відміну від холуйських волинян перед галицькими нацистами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus