USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі боржники із зарплати ігнорують владу

30 Липня 2010 09:43
На засіданні комісії з питань ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати Луцького міськвиконкому чиновники мали намір заслухати директорів фірм-боржників із зарплати – проте «на килим» до чиновників жоден із керівників фірм із найбільшою заборгованістю не з’явився.
Про це інформує ІАЦ «Луцьк» .
На засідання були запрошені керівники тих підприємств, де впродовж останніх місяців середній рівень зарплати був нижчий мінімальної, зокрема, у червні.
Із 21 запрошеного на засідання комісії зявилося лише восьмеро: ТзОВ «Кон-Лекс», ТзОВ «Гранд Продукт Волинь», ВАТ «Таксосервіс», ТзОВ «Таксосервіс», ТзОВ «Санрайз», ТзОВ «Житлобуд-2» та троє приватних підприємців.
Керівники, на підприємствах яких є заборгованість із заробітної плати, не з’явилися взагалі. Щодо пояснень керівників підприємств, де середня зарплата нижча мінімальної, то чимало з них головною причиною такої ситуації називають неповну зайнятість своїх працівників, тобто, на половину окладу.
Чимало перевізників стверджують, що їхні працівники погоджуються на зарплату, нижче мінімальної.
«Така ситуація є неприйнятною. Міська влада йде назустріч підприємцям і в свою чергу очікує від них дотримання законодавства. Якщо ситуація на цих підприємствах не зміниться, буде ставитися питання про заборону їх діяльності», - попередив заступник міського голови Петро Гоцалюк.
Довідково:
Із 1 липня цього року, згідно із законом «Про державний бюджет України на 2010 рік», мінімальна зарплата – 888 гривень, тоді, як у квітні була 884 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
трудяга.ком Показати IP 30 Липня 2010 15:40
Вера в справедливость уменьшается с каждой зарплатой

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus