USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьком пройдуть шеренги зі смолоскипами

3 Червня 2010 16:39
У середу, 23 червня вулицями Луцька промарширує смолоскипна хода - акція відбудеться в данину пам’яті загиблих в’язнів Луцької тюрми.

Про це повідомила прес-служба організатора ходи - Волинської обласної організації «Національний Альянс».

Хода стартує о 20:30 від Київського майдану в Луцьку в напрямку Замкової площі. Примітно, що учасники акції символічно одягнуть вишиванки.

Організатори просять лучан доєднатися до вшанування пам’яті розстріляних в’язнів Луцької тюрми.

Довідково:

Після початку війни 22-23 червня 1941 року карателі НКВД, відступаючи з Луцька, розстріляли у міські тюрмі близько чотирьох тисяч в’язнів.

Окрім українських дітей, жінок та стареньких людей, які підозрювалися у зв’язках з національними організаціями, серед розстріляних були 28 поляків.

Усі архіви в’язнів були знищенні заступником начальника тюрми під час відступу біля Ківерців.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Алекс Показати IP 7 Червня 2010 13:51
А потом националисты растреляли тысячи женщин и детей за то что они говорили по русски, потом русские растреляли украинцев, потом укринцы русских... Может хватит толочь воду в ступе а просто дружно жить?
Gans Показати IP 17 Червня 2010 16:22
В тюрмі сиділи діти та бабусі та ще й поляки. Цікаво. А катували їх карателі НКВД. Приїхали з Тюмені? Ми самі там сиділи і самі себе катували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus