USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська рада хоче створити «попит на Луцьк»

26 Лютого 2013 18:01
Задля розвитку туристичної галузі Луцька міська рада повинна об'єднатися із місцевими бізнесменами. А створення «Центру туристичної інформації та послуг» - лише перший крок у цьому напрямі.

Про це розповів Луцький міський голова Микола Романюк під час другої щорічної зустрічі з готельєрами, рестораторами та туроператорами міста 26 лютого.

За словами начальника управління туризму та промоції Луцької міської ради Наталії Бунди, місто Луцьк обрало туризм одним з пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку.

Минулого року вперше у міськраді виділили кошти на розвиток галузі. Завдяки цьому, відбулися значні зрушення в напрямку створення Луцьку іміджу туристичного міста: розробили логотип міста Луцька, презентаційні матеріали, серед яких - туристичний путівник, карта Старого міста, реалізовують проект системи туристичного ознакування, діє туристичний сайт міста, відкрили панорамний оглядовий майданчик на вулиці Львівській, налагодили співпрацю з іноземними партнерами. «Ми маємо створити попит на Луцьк, тоді до нас поїдуть туристи», - вважає Наталія Бунда.
Микола Романюк запросив до співпраці власників готельних закладів, рестораторів міста, мотивуючи їх до роботи в одному руслі. «Кожен з вас один нічого не зробить, повірте, ми можемо це зробити тільки разом. Конкуренція - це дуже добре, але коли сідають за стіл переговорів і домовляються про правила гри разом з тими інституціями, які в цьому напрямку працюють - щось вийде», - пояснив міський голова.
До слова, аби покращити роботу міської ради в сфері туризму, Микола Романюк призначив радником міського голови міжнародного експерта з питань туризму Геннадія Друзенка та підписав наказ про створення управління туризму та промоції.
«Луцьк має значні туристичні переваги – він «не заюзаний». Тут багато цікавого і нового, а Луцький замок та ікона Холмської Божої Матері взагалі унікальні в своєму роді», - вважає Геннадій Друзенко. За його словами, в Україні лише кілька замків – відбудовані і є привабливими для туристів. «Плюс» Луцького замку ще й в тому, що він заходиться в самому серці міста, поруч з готелями та ресторанами, що дуже зручно для туристів.
Власники туристичних агентств все частіше отримують запити від іноземних туристичних груп. Однак, за словами власниці турагентсва «Тревел сіті» Оксани Рудої, мала кількість іноземних туристів пов’язана з відсутністю місцевого аеропорту та хорошого дорожнього полотна в напрямку Львова, низької якості автоперевезень, адже туристам часто доводиться діставатися Луцька в тісних міжміських автобусах.
Міський голова в свою чергу пожартував, розповівши анекдот, що в Україні так дороги зробили, що москалі на танках не доїдуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
сеня Показати IP 26 Лютого 2013 19:39
кому потрібна ця вигрібна яма.нема туалетів,доріг,вечорами страшно ходити бо темно,кінотеатрів немає .вхід у замок дуже дорогій .повно бродячих собак .
Thor до сеня Показати IP 26 Лютого 2013 20:36
Вам прямая дорога в Донецк! Там, говорят, лучше
007 Показати IP 26 Лютого 2013 19:53
Сеня, тебе розумію але не підтримую тві настрій. Луцьк - не яма, а дійсно гарненьке містечко (в плані туризму - тим більше), до того ж з ДУЖЕ вигідним географічним положенням. 3-4 години дороги з Любліна і польський турист вже в Луцьку, витрачає свої злоті в НАШИХ готелях, ресторанах і т.д.Але для цього дійсно треба нормальні дороги, цивілізований підхід місцевого бізнесу, бо наші люблять "барижничати" і дерти з європейців ЄВРОПЕЙСЬКІ ціни за деякі далеко неєвропейського рівня товари та послуги. Говорити можна багато, але загалом у Луцька є все, але це все треба пустити в правильне русло.
компетентний Показати IP 26 Лютого 2013 20:05
Вхід у ЗАМОК 10 грн. Для тебе це дорого?=))))
анонімус Показати IP 26 Лютого 2013 20:29
стародавні будинки реставрують сніжкою, в старому місті - котлован а під замком - ринок. суперова перспектива для розвитку туризму. популісти!
1 Показати IP 26 Лютого 2013 22:38
Дороги все псують.Хіба що возити туристів зі Львова гелікоптерами та показувати замок зверху.
Михайло до 1 Показати IP 27 Лютого 2013 08:51
...і гроші нехай зверху сиплять на нас! ))
Лучанин Показати IP 26 Лютого 2013 23:34
Як львів’яни проїдуть дорогою до Луцька у своїй області, то й ре помітять, які в нас погані дороги.
Компетентному Показати IP 27 Лютого 2013 10:35
А що за ті десять гривень в замку можна побачити крім стін, так званої убогої експозиціїї "В"язниця" і кількох дзвонів? Принаймні раніше було саме так. Решта -"Музей книги",залишки стародавньої церкви, вежі, "лесина кімната" під замком, а хочеш побачити - плати додатково, наймай занудного екскурсовода. Для аналогіїї в Збаражі, заплативши за вхід, ходиш вільно скільки хочеш по всій територіїї, приміщеннях, підземеллі, маєш право дивитись всі виставки та експозиції, які не йдуть ні в яке порівняння з убогими нашими, і ніхто тебе не дістає, ні екскурсоводи, ні доглядачі-наглядачі, бо все обладнано відеонаглядом.
компетентний Показати IP 27 Лютого 2013 20:16
Ну наймати занудного екскурсовода ніхто не змушує!!! Експозиції відкриті для перегляду ходи дивись скільки завгодно , от тільки "Церка Іоана Богослова" закрита. А доплатити декілька гривнів ,щоб побачити частинку великої історії я думаю на це гроші пожалкує хіба культурно бідна людина. Одного разу проводив екскурсію по замку для декількох туристів із країн Прибалтики вони від нашого замку були у захваті оскільки це теж частинка їхньої історії!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus