USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місту на Волині «перевалило» за 700 років. ФОТО

27 Червня 2013 08:00
726-ту річницю з дня заснування відсвткували у Любомлі, - пише офіційний сайт ВОДТРК.

Мешканці та гості міста мали змогу оглянути виставки робіт народних умільців краю, зокрема, гуртківців будинку школяра і професійного ліцею, фотовиставку краєзнавця Миколи Дзея «Любомль на фотографії ХХ століття». Особливу увагу привернули вироби з дерева місцевого журналіста Володимира Філіпчука.

Потім відбувся святковий концерт за участю фольклорних колективів району.



Чому назвали Любомлем
З давніх-давен Любомль славився розкішними природними ландшафтами,ошатними дібровами, гаями з безліччю різноманітної дичини. За легендою, полюючи на неї, князь Володимир Василькович зупинив свій погляд на довколишній красі і мовив фразу, яка стала крилатою «Любо мне здесь!». Так постав древній Любомль.

Пам'ятки Любомля та визначні місця
Любомль – місто з древньою й новітньою історією, цікавою архітектурою минулого і сьогодення. І тепер він постав у всій величній красі. Георгіївський церква збудована у 1280 році князем Володимиром Васильковичем є не лише пам’яткою архітектури, а й прабатьківською святинею Волинської землі. Справжньою окрасою міста є церква Різдва Богородиці.

Відомі люди з Любомля
Любомль дав світові відомих діячів культури: Наталію Ужвій, Назара Букатевича, Святослава Пікульського. Містечко набуває європейського вигляду, тільки за останні роки на його розвиток залучено десятки мільйонів гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus