USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На форум мерів у Луцьк з’їхалися гості з шести країн світу. ФОТО

24 Серпня 2013 18:23
Сьогодні у стінах Луцькради відбулося урочисте відкриття Міжнародного форуму мерів інтеркультурних міст «Порт культур». У ньому беруть участь директор центру розвитку «Демократія через культуру» Олександр Буценко, Луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, Генеральний консул Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку пані Беата Бживчи, представник Парламентської Асамблеї Ради Європи Олівер Фрімен. Про це інформує «Волинська правда».

Луцький міський голова зауважив, що саме під час таких зустрічей з`являються ідеї, які пізніше втілююься у пропозиції міжнародної співпраці. Він додав, що це – знакова подія для Луцька. Також Романюк нагадав, що у 1429 році у Луцьку відбувся з`їзд європейських монархів. Романюк переконаний, що на рівні місцевих громад формується культура суспільства. Мережа інтеркультурних міст – це місце для творчої співпраці, яка може розвиватися у різних напрямках. Присутнім він побажав цікавих знайомств та цікавих ідей. «Бажаю, щоб для вас Луцьк став приємним відкриттям», – сказав Романюк.

Голова Волиньради Володимир Войтович привітав присутніх від імені волинського парламенту та волинського губернатора Борис Клімчука. «Немає сумнівів, що Україна повинна жити і працювати у єдиній європейській сім`ї.

Присутніх привітала і Генеральний консул Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку пані Беата Бживчи. А представник Парламентської Асамблеї Ради Європи Олівер Фрімен зауважив, що національні мережі інтеркультурних міст існують у 5 країнах Європи: Італії, Іспанії, Норвегії, Португалії та України.

До Луцька прибули гості з українських міст Павлограда, Прилуки, Житомира, Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Вінниці, Білогірська, грузинського Горі, Боткірка (Швеція), Люблін Республіки Польща та інших. Загалом прибули гості з 6 країн та 15 делегацій.

Під час форуму учасники дійства спілкуватимуться про культуру взаємодії та відкритості як передумову розвитку сучасної громади, культуру як візитну картку міста, сучасні виміри регіонального і місцевого розвитку. Також відбуватиметься презентація міст.

Завтра учасники форуму мають прийняти декларацію форуму.














ЧИТАЙТЕ ЩЕ: У Луцьку - Міжнародний форум мерів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus