USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині припинять випуск «псевдоковбаси» «Сервелат»?

13 Листопада 2013 11:47
Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання на ринку ковбасних виробів щодо поширення інформації, що вводить в оману. Про це повідомили в прес-службі АМКУ у Волинській області.

Під час здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції територіальне відділення проаналізувало правильність маркування етикеток ковбасних виробів та виявило ряд порушень конкуренційного законодавства, таких як неправдива інформація стосовно складу та способу виробництва.

Загальновідомі назви традиційного асортименту ковбас вищого сорту, наприклад «Сервелат», які виготовляються за державними стандартами і ковбаси І та ІІ ґатунку з назвами «Сервелат особливий», «Сервелат вершковий», «Сервелат свинний», «Сервелат Альпійський», «Сервелат новий» та інші, які виготовляються за технічними умовами – це різні за складом і споживчими властивостями ковбаси.

При застосуванні до загальновідомої назви ковбас «Сервелат» вищого сорту, назв «Особливий», «Вершковий» та інші, виробник порушує конкуренційне законодавство України – вводить в оману покупця. Тому, Волинське територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання, які діють на обласному ринку ковбасних виробів, по вжиттю заходів, щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції - припинити випуск ковбас з такими назвами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus