USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині відсвяткували 140-річчя залізничної гілки

15 Липня 2013 09:31
У Ковелі відбулися урочистості з нагоди 140-річчя з дня введення в експлуатацію залізничної гілки «Шепетівка-Здолбунів-Ковель». У 1873 році перший потяг прибув на станцію Ковель і місто із провінційного населеного пункту перетворилося у важливий стратегічний залізничний вузол. Про це «Волинським новинам» стало відомо із Ковельської міської ради. Святкові заходи проходили на літній естраді парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, де зібралися представники галузі, працівники різних підприємств Львівської залізниці, ковельчани, гості міста.
На урочистостях для винуватців свята звучало чимало привітань. У кожному виступі - слова вдячності залізничникам, адже запорукою успішного розвитку галузі є уміле господарювання, чітка організація роботи, їх професіоналізм та відповідальність. За що представники галузі та ветерани підприємств залізничного транспорту отримали численні грамоти, подяки і подарунки. Серед присутніх на святі було чимало ветеранів галузі, які багато років свого життя віддали роботі на залізниці.
Завдяки їх здобуткам, залізничний транспорт сьогодні в Україні займає домінуючі позиції на ринку транспортних перевезень.
Привітав залізничників начальник відокремленого підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» Іван Груник та вручив нагороди від Львівської залізниці.
Нагрудний знак «За самовіддану працю» ІІ ступеня та грошову винагороду отримав агент з передачі вантажів на прикордонній станції Ізов Василь Денисюк. Почесною грамотою та грошовою винагородою також відзначений черговий по станції Ковель Олександр Юрчик. Значна когорта залізничників та ветеранів галузі одержала Почесні грамоти та Подяки від Волинської обласної державної адміністрації та обласної ради.

Привітання залізничникам від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та від фонду імені Героя України Григорія Кирпи зачитав голова теркому Рівненської дирекція залізничних перевезень Анатолій Протащук.
Привітали ковельчан й представники місцевої влади.

Голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук та голова районної ради Петро Якубук вручили Подяки та цінні подарунки залізничникам.


Секретар міської ради Михайло Гетьман поздоровив зі святом від імені міського голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету міської ради. У своєму виступі він зауважив, що за 140 років змінилося багато поколінь, завдяки яким розвивалася залізниця та розбудовувався Ковель.

За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток Ковельського залізничного вузла, професійну майстерність та з нагоди 140-річчя з часу введення в експлуатацію залізничної лінії Шепетівка-Здолбунів-Ковель Подяками міського голови та пам'ятними подарунками нагороджено електромеханіка електрозв’язку бригади з обслуговування пристроїв зв’язку відокремленого підрозділу «Ковельська дистанція сигналізації і зв’язку» Святослава Дейну,
слюсаря з ремонту рухомого складу 5-го розряду відокремленого підрозділу «Пасажирське вагонне депо Ковель» Андрія Лазарєва, комерційного агента станції Ковель відокремленого підрозділу «Рівненська дистанція залізничних перевезень» Валентину Сахарчук, оглядача-ремонтника вагонів пункту технічного обслуговування вагонів відокремленого підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо Ковель» Павла Кімлайчука та багатьох інших.

Не залишив залізничників без подарунків народний депутат України Степан Івахів. Від його імені винуватців свята привітав його помічник Володимир Бащук та вручив Почесні грамоти і цінні подарунки спеціалістам різних професій залізничних підприємств Ковеля.

Свято продовжилось концертною програмою за участю аматорів сцени, танцювальних колективів та вихованців студій сольного співу міста Ковеля. Особливим подарунком з нагоди свята був виступ юних залізничників – вихованців Луцької дитячої залізниці.

Цього ж дня у Ковелі відкрито відреставрований символ міста залізничників – пам’ятник-паровоз, який було встановлено на постаменті біля залізничного вокзалу влітку 1984 року на честь 40-річчя визволення міста Ковеля від фашистських загарбників.
Су 253-25 є одним із найкращих зразків пасажирських паровозів у світі. Реставраційні роботи виконані за підтримки благодійного фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині". За кошти міського бюджету зроблено благоустрій території, встановлено огорожу та виготовлено пам’ятну дошку.
Впродовж урочистостей зі сцени літньої естради ведучий свята та виступаючі згадували історичні події, що поклали початок економічному розвитку Ковеля. У 1873 році паралельно з мережею залізниць будувалися й об`єкти технічного забезпечення - паровозне і вагонне депо. В тому ж році було здано в експлуатацію станцію Ковель.
Місто увійшло до загальноросійської системи залізничних сполучень і стало набувати слави міста залізничників. Кількість жителів міста з прокладанням залізниці зросла з трьох з половиною тисяч осіб у 1863 році до 15 тисяч у 1893-му. На початку ХХ ст. у Ковелі збудували кілька готелів, працювали тютюнова фабрика, винний склад, друкарня, книгарня, залізнична амбулаторія, школи, гімназія. У 1907 році споруджено новий залізничний вокзал за проектом відомого архітектора Олександра Вербицького. Ковель за значимістю став третім у Волинській губернії містом після Житомира та Рівного. У 1953 році Ковельська залізниця увійшла до складу Львівської магістралі.
Сьогодні Ковель – це потужний залізничний вузол, який з'єднує наше місто з багатьма європейськими державами, і є транспортним серцем Волині. На підприємствах залізниці трудяться працівники станції Ковель, локомотивного депо, вагонного і пасажирського депо, дистанції колії, сигналізації і зв'язку, виконробської дільниці, колійно-машинної станції, району електропостачання та інших підприємств і організацій вузла.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus