USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Навколишні села роблять з Луцька «помийну яму»?

19 Травня 2011 13:28
Луцька міська рада планує вкотре затіяти процес переговорів з прилеглими до міста сільськими радами, аби ті уклали договори на вивіз сміття.

Про це 19 травня під час засідання луцького міського виконкому повідомив директор підприємства "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич.

За словами Кузьмича проблема у тому, що жителі прилуцьких сіл звозять власні відходи до обласного центру. Зустріч в 2009 році з сільськими головами результатів не дала, адже лише село Липини уклало договір з підприємством про вивезення сміття.

Села Підгайці та Гірка полонка мають власні автомобілі, однак села Володимир-Волинського напрямку жодних договорів чи власного сміттєзбильного транспорту так і не мають.

«У передпасхальні дні на вулиці Даньшина і Львівської у нас стояло 12 контейнерів. Згідно з режимом наповнюваності контейнерів ми повинні щоденно вивозити сміття з п’яти контейнерів. В передпасхальні дні ми вивозили сміття п’ять разів за день», - каже Кузьмич.

Аналогічна ситуація була на вулицях Вороніхіна та Пролетарській. Віце-мер Святослав Кравчук каже, що місто буде залучати муніципальну дружину для контролю за цим, а також повторно звертатися до сільських голів для укладення договорів на вивезення сміття.

За словами міського голови Миколи Романюка місто в цьому році передбачило у бюджеті близько 310 тисяч гривень за послуги сміттєвих полігонів сільрадами, а самі сільради укладати договори не поспішають.

Разом з тим за словами Кузьмича ціна на послугу з вивезення побутового сміття комунальним підприємством «Луцькспецкомунтранс» для міщан вже може бути збільшена у зв’язку з ростом рівня заробітної плати та цін на пальне.

Він зазначив, що діючий тариф не відповідає фактичним витратам підприємства. Зокрема, при розрахунку тарифу, який введений 1 квітня 2011 року підприємство враховувало мінімальну заробітну плату в 907 гривень та 6,8 гривень за 1 літр.

На сьогодні ж «мінімалка» сягнула 960 гривень, а ціна за літр пального 9,5 гривень. Крім цього збільшився тариф за розміщення відходів на сміттєзвалищі від 1,27 гривень за тонну до 2,5 гривень.

Член виконкому Юрій Бондарук зазначив, що не все гаразд і у самому обласному центрі з налагодженням вивозу відходів. Нині частина контейнерів, для яких декілька років тому були обладнані місця з бетонним покриттям та захисними сітками, стоять осторонь цих місць. Зокрема, на вулицях Братковського, Грибоєдова, 8 березня. Через це навіть трапляються аварії, оскільки контейнери заважають нормальному руху транспорту.

У відповідь на це зауваження Кузьмич пояснив, що працівникам незручно щоразу діставати контейнери з сіток, проте пообіцяв, що вони намагатимуться ставити контейнери на місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus