USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий мікрорайон у Луцьку можуть почати зводити уже в 2014-ому

30 Квітня 2013 10:12
Якщо до літа вдасться вирішити питання передачі території «авіційного» військового містечка, що на вулиці привокзальній у Луцьку, місту і оформити всі документи, то наступного року можна буде «закладати першу цеглину у будівництво нового мікрорайону».
Про це розповів Луцький міський голова Микола Романюк під час ефіру передачі «Варто знати» на телеканалі «Нова Волинь».

Мер Луцька розповів про результати своєї робочої поїздки до Києва у Міністерство оборони, де вирішував питання передачі майна колишнього військового містечка у Луцьку. «Буде готуватися проект рішення Кабміну», - зазначив він.

Розповів Микола Романюк і про умови, на яких землю віддадуть під житловий мікрорайон. Так, декілька квартир доведеться віддати військовослужбовцям. «Якщо брати двокімнатну квартиру, то 65-70 квартир потрібно віддати», - зазначив мер. Мовляв, згідно з експертною оцінкою територія «потягнула» на 22 мільйони гривень, а це означає, що один квадратний метр коштуватиме приблизно 5 тисяч гривень.

«Приблизно так прикидали: мінімум так біля 8 тисяч мешканців можна там розмістити», - додав Микола Романюк. Утім, зазначив, що цю цифру можуть і переглядати, адже «сам мікрорайон не може бути, треба ще соціальну інфраструктуру, треба якісь дитячі садочки, інші соціальні об’єкти».

«Перспектива трішки далека, але й не дуже. Якщо нам вдасться до літа вийти на Постанову Кабміну, оформити всі документи. Передпроектна пропозиція по забудові мікрорайону є. Далі – проектні роботи, комунікації є. Думаю, могли би, якщо все нормально, все добре, у наступному році могли б вже закладати першу цеглину у будівництво нового мікрорайону», - резюмував мер Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus