USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Презентація книги загадкового «волинського» народу. ФОТО

20 Травня 2013 12:20
У світ вийшла книжка, у якій описується життя загадкового народу у наших краях. Видання під назвою «Караїми на Волині» Володимира Шабаровського презентували у Луцьку 19 травня, - інформує Волинський інформаційний портал.

Як розповів автор, історією караїмів він почав цікавитися, коли хотів більше дізнатися про своє рідне село Деражне. Тоді досліднику стало відомо, що цей народ проживав на території згадуваного населеного пункту.

Подальші пошуки інформації привели автора до Луцька. Він вивчав архівні матеріали, різні дослідження, аби більше дізнатися про загадковий народ. Володимир Шабаровський зазначив, що для цього навіть вивчив караїмську мову. Тож у книжці містяться переклади, яких до цього часу науковий світ ще не бачив.

Автор книги зазначив, що вже довгий час ведуться суперечки, що ж це за народ – караїми. Адже побутує думка, що вони відокремилися від євреїв та прийняли кримськотатарську мову, звичаї. Дослідник зізнався, що у своїй роботі намагався уникати цього конфліктного питання, натомість описав життя і побут караїмських громад.

Видання адресоване історикам, краєзнавцям, студентам і всім людям, не байдужим до минулого рідного краю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus