USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура притягне до відповідальності луцького високопосадовця за корупцію? Документи

30 Вересня 2010 16:05
Член Луцького міського комітету Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Андрій Калахан 29 вересня звернувся в прокуратуру міста Луцька, аби та зобов’язала посадовця Луцької мерії надати йому інформацію про підтоплення житлових будинків.
Про це повідомили 30 вересня у прес-службі Луцької міської організації ВО «Свобода».
Андрій Калахан розповів, що протягом багатьох років на вулицях Малоомелянівській, Городецького, Лисенка і прилеглих до них трапляються підтоплення житлових будинків. «Особливо гостро ця проблема постає зараз, у осінній період, коли відбуваються інтенсивні опади, та весною, під час танення снігу», - зазначив «свободівець».
«13 вересня я особисто подав інформаційний запит з приводу цієї проблеми в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міськради. Я просив надати мені вичерпну інформацію щодо підтоплень у вказаному районі протягом 2006-2010 років: збитки та компенсації родинам, заходи, які вживалися для запобігання підтопленню і ліквідації його наслідків...», - розповів Андрій Калахан.
За словами члена Луцького міського комітету ВО «Свобода», натомість він отримав «відписку» від начальника управління Олександра Роя, у якій ішлося: «Оскільки за вказаною Вами адресою проживання відсутні підтоплення будинку, просимо повідомити з якою метою та для яких цілей необхідна вказана в запиті інформація, а також в який спосіб Ви будете використовувати вказану інформацію для реалізації своїх прав, свобод та інтересів».
Андрій Калахан прокоментував відповідь луцького посадовця: «Невже це і є та відкритість міської влади, про яку останнім часом так багато говорить мер Богдан Шиба? Бо за логікою його підлеглого, мій будинок треба підтопити і лише тоді я зможу без проблем отримати інформацію про підтоплення Малоомелянівського масиву, який знаходиться за кількасот метрів від мене».
Як наголошує «свободівець», його право на отримання інформації безпосередньо гарантоване Конституцією і законами України, а тому додаткових пояснень управлінню міськради давати не буде.
«У мене складається враження, що в управлінні, яке очолює пан Рой навіть не читали базовий для них закон «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». У Законі йдеться: громадяни мають право на отримання інформації про надзвичайні ситуації, що виникли або можуть виникнути, та про заходи необхідної безпеки. А така інформація і діяльність органів влади у цій сфері має бути гласною і відкритою», - сказав Калахан
Тому він подав скаргу прокурору міста Луцька Олексію Решетнику, де вимагає зобов'язати управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення мерії надати інформацію, про яку йдеться у запиті. Також Андрій Калахан хоче, щоб прокуратура склала протокол про корупційне діяння Олександра Роя і, відповідно, притягнула його до відповідальності.
«Відписка» пана Роя цілком підпадає під закон «Про боротьбу з корупцією». Там передбачено, що посадовець не має права відмовляти фізичній особі в інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію», - пояснює член міського комітету «Свободи».
Андрій Калахан вважає, що проблему підтоплення Малоомелянівського масиву можна вирішити, спорудивши там систему дощової каналізації. «Про це вже говориться багато років, але віз і нині там. Влада Луцька нинішнього і попередніх скликань не спромоглася вирішити ситуацію і, як бачимо, приховує реальний стан проблеми. Тому треба відстоювати виділення коштів з міського бюджету на створення системи зливової каналізації в районі вулиці Малоомелянівської», - заявив представник Луцької «Свободи».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Виборець Показати IP 30 Вересня 2010 16:16
Зараз під вибори таких правдолюбців як грибів повилазить! Фото не коментую - говорить саме за себе!
Viktor 69 Показати IP 30 Вересня 2010 16:27
Гляньте на фото цього чувака... порегочіть трохи.... потім позловтішайтесь із "Свободи", що має таких чесних ЧЛЕНІВ... і забудьте про всю цю херню...
Калахан Андрій до Viktor 69 Показати IP 30 Вересня 2010 17:37
Ну і?
poglyad Показати IP 30 Вересня 2010 16:42
Ну так Калахан в депутати йде, треба і "попрацювати", благо доступ до інформації має, цім і скористаеться.
Viktor 69 ты не прав Показати IP 30 Вересня 2010 16:52
А мне вот не смешно... Фото супер героя и партия какая "Свобода", а он да еще йдет в депутаты... Это все просто супер... Уже представляю... нападают на Луцк москали и всяка кацапская нечисть и все засцали и только Калахан Андрюха с флагом Украины будет с ними сражаться... О да Андрей ты крут, ты звезда... Мы за тебя... Спасибо, что ты есть... Ты новый лидер... Ты секс-бомба... Ты наша честь и награда...Давай Андрюха!!!
правдолюб Показати IP 30 Вересня 2010 17:21
Да, піар примітивненький...
Глядач Показати IP 30 Вересня 2010 17:41
Запит цього чувака безпідставний, якщо ЧЛЕН Свободи не уповноважений жильцями. Тільки не памятаю чи нотаріально повинне посвідчуватись делегування прав жильців...
Луччаниин Показати IP 30 Вересня 2010 17:56
Фотограф Чижика?..
Володя Показати IP 30 Вересня 2010 18:07
А чому Калахан на фото без речового мішка за спиною, в якому він носить сухарі і часник? Він так виглядав би солідніше - як бурлака на полотні Рєпіна "Бурлаки на Волзі", чи, принаймі, бунтар Микола Джеря Нечуй-Левицького. А то розлучився, одягнув костюм... "Преобразовался".
Теж журналіст Показати IP 30 Вересня 2010 18:08
Знаєте, можна багато говорити про те, що вибори, що піар, але така вже у нас країна - аби тебе вибрали, треба трохи попіаритися. Разом з тим, цей Калахан, наскільки мені відомо, для того, аби правда про роботу чиновників стала відома всім, зробив набагато більше, ніж будь-хто з кандидатів. Плюс він точно знає, ЯК це робити.
Helge Показати IP 30 Вересня 2010 19:54
З того "роя" не буде ні...чого )
позафракційний депутат Показати IP 30 Вересня 2010 21:11
Микола Никитюк своїми ідіотськими зверненнями доставав прокурора, тепер ще один "борець за народ" з'явився. Скільки подібні ідіоти будуть завантажувати правоохоронні органи своєю дурною писаниною....
Луцьк до позафракційний депутат Показати IP 30 Вересня 2010 23:47
Бідні правоохоронні органи. Вони б і раді за серйозні справи взятися. Так ні - треба займатися цими жалкімі людішкамі... На серйозі - народу тільки й лишили право що писати і письмово вимагати від цих сучих "правоохоронних органів" хоч якихось дій. Не бачу у повідомленні нічого щтучного. так, вибори, так, кандидат в депутати, НУ Й ШО??? він проблему з пальця висмоктав? ЧИ може безпідставно на сумлінного "рятівника" луча Роя наїхав??? Мали б совість, панове "коментатори"
OrestN Показати IP 30 Вересня 2010 21:26
Давно пора порядок наводити, і це, як на мене, зможуть зробити ТІЛЬКИ свободівці, бо всі інші партії політичні банкрути, українофобі-казнокради і тушки-зрадники!
Zheniok до OrestN Показати IP 30 Вересня 2010 23:02
молодець, пару карбованцыв на папыроси вже заробив
Постійний коментатор до OrestN Показати IP 30 Вересня 2010 23:42
Слухай, я твої ідіотські коментарі давно читаю і не міг поняти - ти провокатор чи просто кретин? А тепер поняв - ти прихильник Свободи. ну шо ж - все стало на свої місця...
Ельга Показати IP 1 Жовтня 2010 00:53
Не чіпайте Андрійка!!!!Толковий пацан і журналіст!!!
Міля Показати IP 1 Жовтня 2010 07:13
Андрійко мрія дівчат, суджу по собі.
Виборець Показати IP 1 Жовтня 2010 09:02
п.Калахан, вгадай, но з трьох разів, представник якої партії у Шиби відповідає за інформаційну політику? (підказка - Пирожик)
Ті кого заливає Показати IP 1 Жовтня 2010 09:42
Піарист, де раніше був????....перед виборами сплив....з дощами....Заливає, бо нікому нічого в місті, особливо на околиці, робити не хочеться....ти піди воду комусь відкачай...піар кращий буде... бумажки легко писати, носити ну і написати там багато чого можна - бумага не люди - витримає.......
Ko3bMa Показати IP 1 Жовтня 2010 11:40
журналізд, блін. а раніше, до виборів, про підтоплення не чути було? чи народ воду випивав аж з 2006 року?
Простий Показати IP 1 Жовтня 2010 12:41
Нахамив, спровокував, поскаржився... Герой!!!
з Львівської Показати IP 1 Жовтня 2010 12:59
добре шо взагалі хтось звертає увагу на проблеми нашого району. так, перед виборами. так, піар. Але шо зробив шиба з депутатами за ці всі роки?
костік Показати IP 1 Жовтня 2010 13:23
Чиновник з міської ради ще навіть перестарався з відповіддю. Я б на місті того чиновника цю мавпочку з сходів спустив би. Особисто я дуже підтримую ті ідеї які несе "Свобода". Але якщо глунути на тих людей які є активістами в "Свободи" в Луцьку то хочится плюнути в їхню сторону. Зокрема і в сторону цього чуда що називає себе журналістом і піарится перед виборами. Де ж ти раніше чуваче був? Я живу в будинку підвал якого вже 10 років постійно підтоплює. Викачуванням води з нього займється самі мешканці будинку. Отакі справи.
фанат андрійка Показати IP 1 Жовтня 2010 15:54
Ну ви подивітся на цього Андрійка, який з нього депутат? Тай взагалі на міцеву "Свободу" глунути це просто жах, дивлячись на цих діячів стає шкода Тягнибока (при всій повазі до його особи)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus