USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У волинських вишах каратимуть за плагіат

23 Травня 2014 17:07
Нова освітня реформа в Україні передбачає механізм для боротьби з плагіатом. Про нововведення волинські студенти розпитували в одного з ініціаторів реформи освіти в Україні - Лілії Гриневич.

Зустрічі голови парламентського комітету з питань освіти та науки України Лілії Гриневич зі студентами та громадськими діячами Волині відбулася сьогодні, 23-го травня в СНУ імені Лесі Українки.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про вищу освіту. Відповідний законопроект підтримали 230 нардепів. Його остаточне ухвалення прогнозують після президентських виборів.

Реформаторка розповіла, що процес боротьби з плагіатом у сфері освіти розпочнеться з тих людей, які отримують вчені звання.

«Студентам говорять не готувати реферати з інтернету. В цьому їх важко переконати, бо так роблять керівники. Ми пропонуємо революційну норму: наукові ступені присвоюватимуть самостійно наукові ради університетів, які проходитимуть відповідну акредитацію. Робота буде оприлюднюватися заздалегідь перед захистом, аби кожен мав можливість перевірити її на відсутність плагіату. Якщо буде виявлено плагіат, то членів наукової ради звільняють від роботи на два роки. Це серйозні норми, які збільшать відповідальність дисертантів і оцінювачів», - розповідає про реформаторські зміни в освіті Лілія Гриневич.

Волинські студенти почали стурбовано запитувати гостю чи за плагіат їх виганятимуть з ВУЗів і як писати роботи, коли не можна користуватися інтернетом.

Лілія Гриневич заспокоїла їх, мовляв, жорсткі умови щодо плагіату будуть застосовуватися лише у верхах науковців, а студентів за це ніхто не виганятиме. Втім, вона запевнила, що коли «очиститься» наукова верхівка, то за плагіат будуть карати й студентів.

Зауважимо, що реформа освіти дасть повноваження студентам впливати на держзамовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Травня 2014 17:28
Створили сайт коледжу. А викладачі не поспішають викладати на його матеріали для самостійної роботи студентів, хоча паперові варіанти мають. Оці паперові варіанти і є скатаними із Інтернету, тільки кожен викладач змінює прізвище автора на своє. Бояться, що законні автори матеріалів їх викриють.
Аня Показати IP 30 Травня 2016 17:44
Моя сестра викладач одного з українських пед.училищ і єдина яка не бере хабарів і перевіряє роботи курсові,реферати на плагіат, за це колеги виїдають, бо вона чесна і не бере навіть квіточки чи шоколаду як її колеги яким і золота вже мало в подарунок. Давно пора школу 12-13років, пропагувати, навчання що це важливо, а не заміжжя раннє і дітей до 24родити бо далі пізно , світ в 30-40 тільки починає ,а у нас без дітей так вже о хвора чи ще що, на контрольних по одному садити , контроль хороший зробити, за списування не здачу ставити, а за плагіат карати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus